Pts. Eki 14th, 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cengiz Topel Havaalanın yanında 321 Bin metrekare alanı 92 Milyon TL’ye alarak Fuar Merkezi yapılması için çalışma başlattı.

Yeni fuar merkezi için 92 Milyon TL’ye yer alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Milletlerarası Fuar Merkezi’nin zelzeleye ve doğal afetlere güçlü olmadığı yapılan çalışma ile belirlemiş ve yapının yıkılarak yeni bir fuar merkezi yapılmasına karar vermişti. Bu kapsamda yapılan çalışmayla fuar merkezinin Cengiz Topel Havaalanının yanındaki toprakta yapılması için 92 Milyon TL peşin ödenerek yer satın alımı yapıldı. Tapusu alınan toprakta Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, incelemelerde bulundu.

CENGİZ TOPEL HAVAALANI YANI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz kış ağır kar yağışı nedeniyle çatısı çöken Milletlerarası Fuar Merkezi için yaptığı fizibilite çalışması sonucu yapının zelzeleye ve doğal afetlere güçlü olmadığı belirlenmişti. Bunun üzerine binayı yıkıp yeni bir fuar merkezi yapmaya karar veren Büyükşehir Belediyesi, fuar merkezini Cengiz Topel Havaalanının yanına yapmak için çalışmalarını tamamladı.

321 BİN METREKARE ALAN SATIN ALINDI

Özdilek Alışveriş Merkezi ve Cengiz Topel Havaalanın ortasında bulunan ışıkların sağ tarafında kalan 321 bin metrekare alana sahip özel mülkiyet alanı Büyükşehir tarafından Yeni Milletlerarası Fuar Merkezi yapılmak üzere satın alındı. 92 Milyon TL ödenerek satın alınarak tapusu alınan toprakta Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Gündoğdu’ya Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal’da eşlik etti.

“ULUSLARARASI FUARCILIĞIN MERKEZİ OLACAK”

Alanda incelemelerde bulunan Genel Sekreter Balamir Gündoğdu; “geçtiğimiz kış ayında İnterteks fuar alanında bir çökme meydana geldi. Akabinde yapıtğımız çalışmalarla yapının zelzeleye ve doğal afetlere sağlam olmadığını tespit ettik. Kentimize yeni bir fuar merkezi yapmak için çalışmalara başladık. Cengiz Topel Havaalanının çabucak yanında ki 321 Bin metrekarelik alanı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak satın aldık. 92 Milyon TL’yi peşin ödeyerek arazinin şatış süreçlerini tamamladık. Tapumuzu aldık. Proje çalışmalarınada başladık. Mevcut fuar merkezini yıkarak, bu alana milletlerarası fuarcılığın yapılabileceği bir fuar merkezi inşa edeceğiz. Şimdiden kentimize iyi olsun” tabirini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen