Sal. Nis 30th, 2024

Van Büyükşehir Belediyesi, son bir yılda sıhhat alanında yaptığı çalışmalarla binlerce kişinin imdadına koştu. Ayrıyeten sokak hayvanları ve vektörle çaba içinde ağır mesai harcadı.

Büyükşehir Belediyesi toplumsal belediyecilik anlayışı kapsamında sıhhat alanında hizmet vermeye devam ediyor. Yaşlı, hasta, engelli vatandaşlara verdiği fiyatsız sıhhat hizmetinin yanı sıra sokak hayvanları ve vektörle çabada isminden kelam ettiren büyükşehir belediyesi taraflı tarafsız her bölümün takdirini topluyor.

2 BİN ŞAHSA MESKENDE SIHHAT VE BAKIM HİZMETİ VERİLDİ

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde misyon yapan tabip, hemşire, sıhhat teknisyeni, fizyoterapist ve yaşlı bakım çalışanından oluşan grup “evde bakım ve meskende sıhhat hizmeti” veriyor. Bu yıl yürütülen çalışmalar ile birlikte her yıl binlerce hastaya meskende sıhhat hizmeti kapsamında yaklaşık 2 bin bireye konutta sıhhat ve bakım hizmeti verildi.

FİZYOTERAPİ HİZMETİ İLE SIHHATLERİNE KAVUŞTULAR

Büyükşehir Belediyesi bu yıl birinci kez meskende bakım hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek, vatandaşlara konutta fizyoterapi hizmeti vermeye başladı. Dünyada en sıkıntı hastalık süreçleri ortasında bulunan fizik tedavi hizmeti için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi “Evde Sıhhat Hizmetleri” Vanlıların yüzünü güldürdü. Fizyoterapi hizmeti kapsamında 700 hastaya meskende fizik tedavi hizmeti verildi. Bu hastalardan birçoğu verilen hizmetten dolayı sıhhatlerine kavuştu.

2 BİN 200 HASTAYA HASTA NAKİL HİZMETİ SAĞLANDI

Hastalığından ötürü sıhhat kuruluşlarından daima tedavi olması gereken vatandaşlar için büyük ehemmiyet taşıyan ulaşım ezası, Büyükşehir Belediyesi Sıhhat İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından fiyatsız sağlanıyor. Hastaların talepleri doğrultusunda kayıt altına alınan hastalar tedavi günleri geldiğinde Büyükşehir Belediyesine ilişkin özel donanımlı ambulanslarla meskenlerinden alınarak tedavi olduğu hastaneye götürülüyor. Tedavilerinin tamamlanmasının akabinde ise tekrar meskenlerine bırakılıyor. Yıl içinde 2 Bin 200 Hastaya hasta nakil hizmeti sağlandı.

3 BİN 581 ANNEYE BEBEK BAKIM SETİ ARMAĞAN EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı jenerasyonlar yetiştirmek ve aile iktisadına katkı sağlamak emeliyle yeni bebekleri olan ailelere çocuk bakım seti armağan etmeye devam ediyor. Güzel geldin bebek projesi kapsamında bir yılda 3 bin 581 bebeğe bakım seti ikram edildi.

20 BİN LİTRE İLAÇ İLE 500 HEKTAR ALAN İLAÇLANDI

Van Büyükşehir Belediyesi, hayvan sıhhatinin yanı sıra halk sıhhatini tehdit eden kent zararlılarına karşıda gayretini aralıksız sürdürdü. Etraf ve insan sıhhatini tehdit eden sinek ve haşerelere karşı son bir yıl içinde 500 hektar alan ilaçlandı. Kentteki bataklık ve sazlık alanlar, 7/24 Aralıksız 30 araç, 50 çalışan ile 20 Bin litre ilaç kullanarak tarandı.

PİRE SALGININA KARŞI 70 MAHALLE İLAÇLANDI

Küresel iklim değişikliği ve yağışların azalmasıyla oluşan kuraklık felaketi pire kabusunu da beraberinde getirdi. Yaz mevsiminde yaşanan kuraklık nedeniyle pire kabusunun yaşandığı mahallerde, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlama yapıldı. Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 70 mahalleyi pire salgınına karşı ilaçladı.

KORONAVİRÜS SALGININA KARŞI AĞIR BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ

Tüm dünyayı tesiri altına alan koronavirüs salgınına karşı faal bir gayret yürüten Büyükşehir Belediyesi, her alanda faaliyetlerini aralıksız bir halde sürdürdü. Bu kapsamda vatandaşlara sistemli olarak maske dağıtımı yapıldı. Tekrar salgınla gayrette Kamu Kurumları, ibadethaneler, Eğitim Kurumları, İşletmeler ve halka açık alanlarda daima dezenfekte çalışmaları yapıldı. Van genelinde 5 Bin toplu taşıma araçta dezenfekte edildi.

ZOONOZ HASTALIKLARA KARŞI 28 BİN SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ

Yine vilayet genelinde tarım ve hayvancılığın gelişmesi ismine Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de örnek oluşturacak bir çalışmanın startını Şubat ayında verdi. ‘Daha Sağlıklı İnsan İçin, Daha Sağlıklı Hayvan’ projesi kapsamında 13 ilçede sokak ve çoban köpekleri, ecinococus gronulosus parazitinin sebep olduğu hastalıklara karşı tedavi edildi. Zoonoz hastalıklara karşı 28 bin Sokak hayvanı tedavi edildi.

HAYVAN BAKIM MERKEZİNDE 7 BİN 892 SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ

10 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve çağdaş imgesiyle dikkati çeken Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sokak hayvanlarına şifa dağıtmaya devam etti. Bu yıl 7 bin 892 sokak hayvanı tedavi edilirken, 190 sokak hayvanı ise sahiplendirildi. Ayrıyeten dondurucu soğukların yaşandığı bölgelere sokak hayvanları için 120 kulübe bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi kentteki kırsal alanlar ile odak noktalarına sokak hayvanları için mama ve su bırakmaya devam ediyor. Yıl içinde 70.000 kilogram mama bırakılırken Veteriner tabipler tarafından hayvanların iç dış parazit aşıları da yapıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen