Çar. Eyl 18th, 2024

Çorlu’da kurulan semt pazarlarındaki balık tezgâhları denetlendi. Yapılan kontroller sırasında minimum avlanma boyutunun altında olduğu tespit edilen balıklar yetkililer tarafından imha edildi.

Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde 1380 sayılı Su Eserleri Kanunu mucibince yapılan kontroller sırasında balık tezgâhlarında satışa sunulan balıkların avlanılacak taban boyutlarına yönelik inceleme gerçekleştiren Tekirdağ Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Besin, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü takımları istavrit balıklarının minimum boyutun altında tespit edilmesinin akabinde süreç başlattı.

Yapılan tartı ve ölçümlerin akabinde minimum avlanabilir boyutların altında tespit edilen yaklaşık 100 kg istavrit balığına el konulurken, kurallara uymayan 4 balıkçıya ise idari para cezası uyguladı. El konulan balıklar ise Çorlu İlçe Besin, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü grupları tarafından imha edildi.

Belirlenen minimum seviyedeki balık boyutlarının altında kalan balıkların avlanmasının aslında büyük balıkların da yok olması manasına geleceğini belirten gruplar, kontrollerin sıklaştırılacağını ve kurallara uymayan işletmelere cezai süreç uygulanacağını söz ettiler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen