Çar. Eyl 18th, 2024

Nilüfer Belediyesi, Balat Mahallesi’ne bölgenin pek çok gereksinimini karşılayacak bir hizmet binası kazandırdı.

Nilüfer Belediyesi, ilçenin en süratli gelişen bölgelerinden biri olan Balat Mahallesi’ndeki pek çok muhtaçlığı tıpkı anda karşılayacak ek hizmet binasını hizmete açtı. Açılışa Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, evvelki periyot Nilüfer Belediye Lideri ve Bursa Büyükşehir Belediye Lider adayı Mustafa Bozbey, YETERLİ Parti Bursa Vilayet Lideri Selçuk Türkoğlu, ÂLÂ Parti Nilüfer İlçe Lideri Levent Öncü, CHP eski Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, lider yardımcıları, meclis üyeleri, Bursa Vilayet ve İlçe Sıhhat Müdürlüğü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Birinci basamak sıhhat hizmetlerinin verileceği bir aile sıhhati merkezine muhtaçlık duyulan bölgede, hayırsever takviyesiyle bu muhtaçlığı karşılamak üzere kolları sıvayan Nilüfer Belediyesi, bölgeye; Aile Sıhhati Merkezi ve 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu’nun yanısıra; muhtarlık-mahalle irtibat merkezi, Balat Mahalle Komitesi ile Ahmet Yesevi ve Balat Bayan Derneği’nin faaliyet göstereceği yerler kazandırdı.

Nilüfer Belediyesi’ne ilişkin yaklaşık bin metrekarelik arsa üzerine yan yana 2 bina formunda projelendirilen ek hizmet binasının açılışında konuşan Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, pandemi sürecinde halk sıhhatinin her şeyden öncelikli olduğunu vurgulayarak, “Bölgede bir aile sıhhati merkezine gereksinim vardı. Biz de tıpkı Demirci’de yaptığımız üzere belediyemize ilişkin arsa üzerine hayırsever dayanağıyla bir aile sıhhati merkezi kazandırmak üzere yola çıktık. Bölgeye yaklaşık 500 metrekare alana sahip ve 6 tabibin hizmet verebileceği kapasitede bir aile sıhhati merkezi ile 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu kazandırdık. Sıhhat Müdürlüğü de gerekli atamaları yaparak burada sıhhat hizmeti vermeye başladı. Tıpkı halde Kızılcıklı ve İhsaniye Mahallemizde de aile sıhhati merkezleri yaptık en kısa vakitte onları da hizmete açmayı planlıyoruz. Bu projeye katkı sunan kıymetli Ergin ailesine Nilüferliler ismine teşekkür ediyorum” dedi.

Balat ek hizmet binasında ayrıyeten Balat muhtarlığına da yeni bir yer kazandırıldığını kaydeden Lider Fazilet; kelamlarını şöyle sürdürdü; “Balat Mahalle İrtibat Merkezi artık bu binada hizmet verecek. Tıpkı bina içerisinde Balat Mahalle Komitesi için de bir çalışma alanı oluşturuldu. Öte yandan bilindiği üzere her mahallede bayan dernekleri kurulmasını destekliyoruz. Bu bina içerisinde Balat Bayan Derneği ve Ahmet Yesevi Bayan Derneği için de yer ayrıldı. Dernek üyesi bayanlar kendilerine ayrılan üst katta üretim faaliyetlerini hijyenik bir ortamda gerçekleştirme imkanına kavuştu. Ben inanıyorum ki çok hoş işler yapacaklar ve burası hareketli-yaşayan bir yer olacak.”

Balat Mahallesi’nde yapılacak öbür çalışmalar hakkında da bilgi veren Lider Fazilet, “Balat Atatürk Ormanı’nda da yenileme çalışmaları yapıyoruz. Bölge halkı orada daha kaliteli ve rahat vakit geçirecek. Tıpkı vakitte kültür-sanat faaliyetleri de daha hoş olacak. Pazar alanının plan çalışmaları da meclisimize geliyor ve yakın vakitte tamamlanacak. Park çalışmalarımız devam ediyor ve Balat’ın gereksinimlerini çözmeye devam edeceğiz” formunda konuştu.

Açılışa katılan evvelki periyot Nilüfer Belediye Lideri ve Bursa Büyükşehir Belediye Lider adayı Mustafa Bozbey de projede emeği geçenlere teşekkür etti. Tesisin Balat’a çok yakıştığını söz eden Bozbey, “Bu proje bölgede birçok gereksinime karşılık verecek. Gülümseyen Nilüfer’e bu tıp projeler paha katıyor. 20 yılda bu bölge çok gelişti. Burada yalnızca Nilüfer değil Büyükşehir Belediyesi’nin de yapmakla sorumlu olduğu hizmetler var. Burada yapılacak her hizmete bizler alkış tutarız” dedi.

DÜZGÜN Parti Bursa Vilayet Lideri Selçuk Türkoğlu da bu tıp işbirliklerinin ehemmiyetine dikkati çekerek, “Nilüfer Bursa’nın gelişen bir bölgesi. Genel iktidarın takviyesi olmadan kendi imkanlarıyla hizmet sunan belediyenin büyük emekleri var. Bu çeşit projeler bölgeye hizmet açısından çok değerli” dedi.

İnşaat maliyetini üstlenen hayırsever Ergin ailesi ismine konuşan Osman Ergin de, gelişen Balat’a hizmet noktasında katkı verdikleri için duydukları memnunluğu lisana getirdi. Balat Mahalle Muhtarı Ersin Yetik ise projede emeği geçenlere teşekkür ederek, projenin örnek olacağını vurguladı.

Konuşmaların akabinde Lider Turgay Fazilet hayırsever Osman Ergin’e teşekkür plaketi verirken, Balat-Ahmet Yesevi Bayan Dernekleri de çiçekle teşekkür etti. Merasim sonunda Lider Fazilet ve beraberindekiler, Mahalle İrtibat Merkezi ve Aile Sıhhati Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen