Cts. May 18th, 2024

Kaspersky, yakın vakitte gerçekleştirdiği ankette ailelerin geçen yılki zarurî uzaktan eğitim devri sırasında karşılaştığı teknik zorlukları belirledi.

Tüm çocuklarına çevrimiçi derslerde gereksinim duydukları aygıtları sağlamak için, iki yahut daha fazla çocuğu olan neredeyse yarısı (yüzde 49) ek aygıt satın almak yahut kiralamak zorunda kaldı. Türkiye’de çocukların yarısından fazlası (yüzde 59) uzaktan eğitim için akıllı telefon kullandı.

Raporun Türkiye datalarına nazaran çocukların yüzde 84’ü nizamlı yahut periyodik olarak çevrimiçi derslere bağlanmada teknik zorluklar yaşadı. yüzde 78’i aygıtlarının çalışması için ebeveynlerinden yardım aldı. Fakat, öğrencilerin yüzde 27’si teknik meseleleri kendi başlarına çözdü

Kaspersky Çevrimiçi Çocuk Güvenliği Departmanı Lideri Andrey Sidenk, şunları söyledi: “Uzaktan öğrenmeye kitlesel zarurî geçiş sadece müfredata hakim olma açısından değil, tıpkı vakitte teknik açıdan da meseleleri beraberinde getirdi. Birçok aile, bu hedefle ek aygıtlar satın almak, arkadaşlarından yahut okuldan ödünç almak, program kurmak ve internet ilişkisi üzere problemleri çözmek zorunda kaldı. Bu hem ebeveynler hem de çocuklar için sıkıntı bir periyottu. Fakat çevrimiçi dünyaya derinlemesine dalmakla kazanılan tecrübenin, klasik çevrimdışı öğrenme biçimini yine ele almamıza ve daha fazlasını kullanmamıza yardımcı olacağını umuyorum.”

Birçok öğrenci derslere ayak uydurmak için aygıtlarına ek programlar yüklemek zorunda kaldı. Örneğin Türkiye’de öğrencilerin yüzde 67’si yeni görüntü konferans hizmetlerini kullanmaya başladı ve 36’sı etkileşimli simülatörleri ve öbür eğitim programlarını indirdi. Birtakım ebeveynler (yüzde 16) bir güvenlik tahlili kullanmaya başlamayı gerekli buldu.

Dijital araçlara olan talep kaçınılmaz olarak artarken, eğitim dalı siber hatalıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Kaspersky araştırmasına nazaran akınlarda en tanınan cazibe merkezi Zoom oldu. Zoom’un günlük 300 milyondan fazla toplantı iştirakçisiyle sanal toplantılar için en tanınan platform olduğu göz önüne alındığında bu şaşırtan değil. İkinci sırayı Moodle, onu Google Meet izledi. Tanınan çevrimiçi öğrenme/video konferans platformları üzere görünen tehditlerle karşılaşan kullanıcıların sayısı, Google Classroom hariç tüm platformlarda arttı.

Oyun oynarken, ders çalışırken yahut arkadaşlarıyla sohbet ederken çocuğunuzu çevrimiçi ortamda inançta tutmak için Kaspersky, Kaspersky Safe Kids tahlilini öneriyor. Bu tahlil ebeveynlerin, çocuklarının internette ne kadar vakit geçirdiğini tam olarak bilmesini sağlıyor ve onları uygunsuz içeriklerden koruyor. Buna ek olarak ebeveynler çocuklarının mevcut pozisyonunu görebiliyor, bu da çocuğun okuldan konuta yalnız geldiği durumlarda çok kullanışlı olabiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen