Cum. May 10th, 2024


1974’ten bu yana hayata geçirdiği 87 proje ile Türkiye gayrimenkul dalında öncü rol üstlenen Sinpaş, deneyimi ve verdiği inançla bugüne kadar 120 bin kişiyi konut, ofis ve işyeri sahibi yaptı. Yapı Tasarruf Sandığı markası ile deneyimini ve hizmet kalitesini yeni bir kesime aktaran Sinpaş, tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi ile her gelir kümesinden aileyi konut ve otomobil sahibi yapmayı amaçlıyor. Yarım asırdır birbiriyle bütünleşen Sinpaş ve yuva kavramlarından yola çıkılarak daha fazla kişiyi Sinpaş garantisiyle yuva sahibi yapmak için hayata geçirilen Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile tüm aileler tasarruf yaparak hem yuvalarına hem de araçlarına kavuşuyor.

Konut yahut araç alma planlarını erteleyen herkes, kendine uygun kaidelerle sisteme dahil olma imkanına Sinpaş teminatıyla sahip oluyor. Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığına üye olanlar faiz, vade farkı ya da ek maliyetler olmadan tasarruf yapma imkanına sahip olurken aylık yapacakları tasarruf fiyatlarını kendileri belirliyor. Üyelerine; en süratli, en kolay ve en uygun maliyetli tahliller sunan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, bireye özel ödeme seçenekleri, yatırım fiyatına özel teslim tarihleri ile de bütçeleri zorlamadan elde edilmek istenen finansa ulaştırıyor.

“Faizsiz finans bölümünde yeni markamız: Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı”

Sinpaş’ın yeni markasının kuruluş sürecini anlatan Sinpaş İdare Konseyi Lider Vekili Ahmet Çelik, konuyla ilgili açıklamasında, “Sinpaş Kümesi olarak tasarrufa dayalı faizsiz finans kesiminde faaliyet gösteren yeni markamız Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı hayata geçirdik. Yarım asırdır gerçekleştirdiğimiz yüzlerce proje ile Türkiye gayrimenkul bölümünde öncü olduk ve bugüne kadar yüzbinlerce kişiyi konut, ofis ve işyeri sahibi yaptık. 2020 yılında, konut projesi arzlarımıza ek olarak konut piyasasına ‘Konut Finansmanı’ alanında dahil olacağımız yeni iş planları üzerinde çalışmaya başladık. 2021 Ocak ayında ise, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı markası ile Tasarruf Finansmanı kesimine adım attık” dedi.

“Faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı son 8 yılda %850 arttı”

Günümüzün ekonomik kurallarında konut ya da araç almanın lakin tasarruf ile mümkün ve kolay olduğunun altını çizen Ahmet Çelik, son devirdeki gelişmelerin bu alana ivme kazandırdığını belirtti. Çelik: “Şu anda bölümün büyüklüğüne baktığımızda 15,6 milyar TL olduğunu görüyoruz. Bankaların konut kredilerindeki yüksek faiz oranları ve BDDK’nın ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması kararı üzere sebeplerle bu sayının önümüzdeki periyotta çok daha üstlere çıkacağını öngörüyoruz. Tasarrufa dayalı faizsiz finansmanı tercih eden vatandaşlarımızın sayısı son 8 yılda %850 arttı. 90’lı yılların başında 2 firmadan ibaret olan dal, 2021 yılında inanılmaz bir büyüme ile yaklaşık 50 firmaya ulaşmıştı. 7 Mart 2021 tarihinde 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman şirketleri kanununa nazaran düzenleme getirildi. Bu düzenleme ve uygulanan regülasyonlar sonucunda, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile birlikte 6 firmanın bölümde faaliyet göstermesine müsaade verildi.

 

“Kuruluşumuzdan bu yana geçen iki yılda 52 şubeye ulaştık”

Sinpaş’ın bölüme çok süratli bir giriş yaptığını belirten Ahmet Çelik şöyle konuştu: “Bugün bölüm, 6 firma, 433 Tasarruf Finansman Şubesi ve 340.000 faal müşteri ile faaliyetine devam ediyor. Regülasyondan sonra adil ve sağlam bir rekabet ortamının gelmesi ile büyümemizi hızlandırdık ve 2021 yılı sonunda 3 olan şube sayımızı 2 yılda Türkiye genelinde 52’ye çıkardık. Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı olarak, tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi ile her gelir kümesinden aileyi konut ve otomobil sahibi yapmayı amaçlıyoruz.”

 

Yıl sonuna kadar 70 şube gayesiyle büyümeye devam ediyor

Sinpaş’ın tasarruf yatırımında süratle büyüdüğünün altını çizen Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Genel Müdürü Merve Onarlı, “Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı olarak, müşterilerimizin bankalarda uygulanan şiddetli süreçleri yaşamadan ve yüksek faiz maliyetlerine girmeden dilediği meskene, araca ya da iş yerine bireye özel ödeme planları ile sahip olmalarını sağlayan finansman modelleri sunuyoruz. Her gelir kümesine hitap eden; düşük maliyetli, peşinatlı yahut peşinatsız, tasarruf edebilecekleri en az taksit meblağları ile yararlanabilecekleri en avantajlı ödeme planlarını teklif ediyoruz. Bu sistemi merak eden fakat güvenemeyen pek çok kişi Sinpaş isminin verdiği itimatla sisteme dahil olmaya başladı. Ayrıyeten dalda neredeyse var olmayan, A ve B segmentlerini de marka değerimizle harekete geçirdiğimizi görmek bizi memnun ediyor. Artan talepler sayesinde kısa müddette süratli bir şubeleşme atağı ile 2 yılda 3 şubeden, bugün 30 kentimizde hizmet veren 52 şubeye ulaştık. Yıl sonuna kadar şube sayımızı 70’e, işçi istihdamımızı %100 arttırarak 650’ye çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Sinpaş iki tasarruf modeli sunuyor

Türkiye’nin her noktasından, dileyen herkesi faizsiz ve ek maliyet oluşturmadan, Sinpaş itimadıyla konut ve araç sahibi yapmak için bu dala girdiklerini belirten Onarlı, “İki farklı tasarruf modelimizle müşterilerimiz ister, çekilişli planlara dahil olup noter huzurunda her ay yaptığımız çekilişlere katılarak, isterlerse hür planlı modellerimizle mesken ya da otomobil sahibi olabiliyorlar. Kendi ödeme imkanlarına nazaran çeşitlendirebildikleri bu modellerinde peşinatlı ya da peşinatsız, sabit ya da artan taksitlerle, kısa vadeli (12 ay) ya da uzun vadeli (120 ay) ödeme planlarını tercih edebiliyorlar. Markamızın lansmanına özel yayınladığımız reklam sinemamızın sloganında dediğimiz üzere müşterilerimiz ‘Yeter Ki İstesinler’, tasarruf yapmak isteyen herkesi bu sistemle konut ya da araç sahibi olmaya davet ediyoruz” dedi. 

“Sinpaş’ın marka gücüyle dala farklı bir soluk getireceğimize inanıyoruz”

Genç, dinamik ve heyecanlı bir takım ile çalıştıklarının altını çizen Onarlı, şöyle konuştu: “Türkiye’de 30 yıl rastgele denetleme ve düzenleme olmadan faaliyet gösteren Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans sistemi, son 3 yıldır ise BDDK kontrolünde yürütülüyor. Sistemdeki müşterilerin bir kısmı tasarruf ederek ödemelerini yaparken, öbür müşteriler finansman elde ediyorlar. Yani bu sistemde müşteriler birbirlerini finanse ediyor. Şirketler ise bu süreçlerin tertibini ve tasarruf havuzunda biriken fonun idaresini gerçekleştiriyor. Bu sistem kişisel tasarrufları planlı hale getirerek ekonomik sisteme dahil ediyor ve ülke iktisadının güçlenmesine de değerli bir katkı sağlıyor. Bu sistem ile, konut ya da araç sahibi olmak isterken yüksek faiz maliyeti ile artan taksitleri karşılayamayan, ek maliyetler ve şiddetli kaideler sebebiyle kredi kullanmak istemeyen ya da kullanamayan yahut tasarrufunda faiz hassasiyeti olan kıymetli ölçüde geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı olarak, Sinpaş markasının kurumsal gücünü tasarruf finansmanı bölümüne de taşıyarak bölüme farklı bir soluk getireceğimize inanıyoruz.”

 

Bankasız, faizsiz bütçeye uygun ödeme planları

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, sunduğu; “Planlı tasarruf modeli, Avantajlı tasarruf modeli, Esnek tasarruf modeli” üzere tasarruf yollarıyla isteyen herkese, konut ve araç alımı için finansal gereksinimlerini karşılama imkanı veriyor. Her gelir kümesinden dileyen herkes, tüm muhtaçlıklarını; şahsa özel ödeme seçenekleri, yatırım fiyatına özel teslim tarihleri, süratli, kolay ve en uygun maliyet ile Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığında karşılayabiliyor. İster çekilişle ister sabit ya da az az artan taksitlerle yapılacak ödeme seçenekleri büsbütün müşterilerin tercihine nazaran belirleniyor.

Yapı Tasarruf Sandığı müşterileri; faizsiz, dilerlerse peşinatsız ve ekstra maliyetlerin olmadığı, kolay ve kendi bütçelerine uygun, ödeme planlarını kendilerinin belirlediği sistemde, gereksinim duydukları yatırımlara, Sinpaş’ın verdiği itimatla sahip olabiliyorlar. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen