Paz. May 5th, 2024


Konya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkta kaba yem açığının giderilmesine katkı sağlamak gayesiyle 31 ilçeden daha evvel müracaatları alınan çiftçilere yüzde 50 hibe dayanaklı Macar Fiği ve korunga takviyesinde bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, “Her vakit üreten, kentimize ve ülkemize katkı sağlayan çitçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Dağıtılan tohumlarımızın çiftçilerimiz için güzel olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hayvansal üretime katkı sağlamak maksadıyla Konyalı çiftçilere takviyesi sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilerin kaba yem açığını kapatmak, kendi yemlerini üretmelerini sağlamak emeliyle hayata geçirilen proje kapsamında; yüzde elli hibe dayanaklı Standart Sertifikalı Macar Fiği ve korunga tohumu dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda 31 ilçeden daha evvel başvurusu alınan çiftçilere tohumları teslim edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, 2021 yılından bu yana yürütülen tarım projesi kapsamında hayvancılıkla uğraşan üreticilere kıymetli dayanaklar sağladıklarını söz etti.

Kırsalda yaşayan üreticilerin gelirini ve refah düzeyini artırmayı Konya Modeli Belediyeciliğin en değerli kesimi haline getirdiklerini vurgulayan Lider Altay, şöyle devam etti:

“Bu bağlamda projemizin başlangıcından bugüne kadar 240 tonu bu yıl olmak üzere 27 milyon lira bedelinde toplamda bin ton Macar Fiği ve korunga tohumu dayanağında bulunduk. Bu sayede 1.154 mahallemizde 5 bin çiftçimizin dayanaktan faydalanmasını sağladık. Verimli hayvancılık ve hayvansal üretimde girdi maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı olmak emeliyle yaptığımız bu desteklemelerle üreticimize ve ulusal ekonomimize katma bedel sağlamaya devam ediyoruz. Her vakit üreten, kentimize ve ülkemize katkı sağlayan çitçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Dağıtılan tohumlarımızın çiftçilerimiz için güzel olmasını temenni ediyorum.”

ÜRETİCİ TOHUM DAYANAĞINDAN MEMNUN

Tohum dayanağından faydalanan çiftçiler de Başkan Altay’a teşekkür ederek, dayanağın devam etmesini istediklerini söz etti. Tohumların kalitesinden ve takviyeden çok mutlu kaldıklarını belirten çiftçiler projenin çiftçilere bir “can suyu” olduğunu vurguladı.

MACAR FİĞİ VE KORUNGA İLE İKTİSADA KATKI SAĞLANIYOR

Hayvan beslenmesinde değerli bir yer tutan Macar Fiği, azot düzeyinde artış sağladığı toprağı bir sonraki ekim için daha verimli hale getiriyor. Yurdumuzun her bölgesinde yetiştirilebilen Macar Fiği, tıpkı vakitte toprağa bol ölçüde organik unsur bırakır.

Baklagiller familyasından olan Korunga ise çok yıllık bir yem bitkisidir. Korunga ile yaklaşık altı yıl hiç bozulmadan tıpkı tarladan ot alınabilirken; verimsiz, taşlık, meyilli topraklara ekilerek iktisada, bitkisel ve hayvansal üretime katma kıymet de sağlanmış olur.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen