Paz. May 5th, 2024


Avrupa karayolu nakliyeciliğinde bölümün önde gelen firmalarından olan, deniz ve havayolu nakliyeciliğinde ise hizmetini tüm dünyaya yayan EvoLog, 10’uncu yılını kutluyor. 2013 yılından beri memleketler arası karayolu ve intermodal nakliyatı ile tedarik zincirine uçtan uca tahliller sunan firma; teknolojik altyapısı, sürdürülebilir iş modeli ve finansal gücüyle pazardaki pozisyonunu her geçen gün ileriye taşıyor. Faaliyetlerine başladığı birinci günden bu yana her yıl ortalama yüzde 30’luk bir büyüme kaydeden EvoLog, 2022’de Azerbaycan’da açtığı ofisi ve İstanbul Çatalca Lojistik Merkezi ile pazar ve eserlerini çeşitlendiriyor. 

Sürdürülebilirlik EvoLog’un ajandasında üst sıralarda yer alıyor

EvoLog olarak tedarik zincirinin sürdürülebilir hale gelmesinde kıymetli bir rol oynadıklarını belirten EvoLog Lojistik CEO’su Barış Talay“’Sorumlu tüketim’ ve ‘hedefler için ortaklıklar’ sürdürülebilir kalkınma için en çok öne çıkardığımız gayeler. Bizler kendimizi sanayicimizin, dış ticaret firmalarımızın tahlil ortağı olarak görüyoruz. Muhtaçlığını dinlediğimiz firmalara en ekonomik, en çevreci rotaları ve taşıma modu alternatiflerini sunuyoruz. Sorumlu tüketim için taşıma modu kadar, eskilerin tabiri ile ‘hava taşımamak’ da kıymetli. Parsiyel nakliyecilik imkanlarımız tüm sistemdeki verimsiz sefer ve gereksiz kaynak kullanımını en aza düşürüyor sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunuyoruz” dedi.  

“Azerbaycan ofisimizle Bağımsız Devletler Topluluğu’na da adım attık”

Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da büyümelerini emin adımlarla sürdürdüklerini belirten Barış Talay, Geçtiğimiz yıl haziran ayında açtığımız Azerbaycan MMC yurtdışındaki beşinci yatırımımız, doğudaki birinci kapımız oldu. Azerbaycan ofisimizi açarak, yalnızca bir ülkeyle sonlu kalmadık ve Bağımsız Devletler Topluluğu’na da adım attık. Bu kapsamda önümüzdeki yıl en azından bir Türk devletine daha yatırım yapmayı planlıyoruz. Yapacağımız bu yatırımın çerçevesi daha evvelki şirketlerimiz üzere tüm taşıma modlarında etkin olacak, yalnızca Türkiye ile değil tüm dünya ile yapılacak ticarete hizmet verecek” diye konuştu. 

“Dijitalleşme işimizin kıymetli bir parçası” 

Lojistik kesiminin dijitalleşme yolunda süratle ilerlediğini ve şirket olarak trendleri yakından takip ettiklerini vurgulayan EvoLog Lojistik Genel Müdürü Halil Özendi ise şu tabirleri kullandı: “İlk araç yatırımımızı yaptığımız günden bu yana, filomuzu telematik tahliller ile yönetiyoruz. EDI uygulamaları ile gümrük yönetimi, yurtdışı acenteler ve müşterilerimiz ile otomatik bilgi alışverişimiz var. Yaklaşık 2 yıl evvel e-arşive geçtik. Elimizdeki bu büyük ölçüdeki bilgiyi iş zekası tahlilleri ile manalı ve kullanışlı hale getirmeye çalışıyoruz. 2022‘de tekrar eden işlerimizi robotik süreç otomasyon yazılımı ile çözmek için proje başlattık. Dalımızda ihtilal niteliğinde değişime sebep olacak Blockchain teknolojisi yeniden ajandamızın üst sıralarında yer alıyor.

 

EvoLog Lojistik hakkında: 

Müşteri memnuniyeti odaklı entegre lojistik hizmetleri veren EvoLog Türkiye kara, hava, denizyolu nakliyeciliği, depolama ve dağıtımda yaygın hizmet ağıyla en güç şartlarda kullanıcılarına tahlil sunuyor. İstanbul Merkez ofis haricinde Bursa, İzmir, Denizli, Adana, Istanbul Havalimanı’nda ofisleri bulunuyor.  İstanbul ve Bursa’da işlettiği 46.000 m2’lik alanda ihracat x-dock operasyonları haricinde, perakende kesimindeki müşterilere depolama, mağaza ve WEB sipariş hazırlama, dağıtım hizmetleri veriliyor. Türkiye dışındaki iştirakleri ortasında Danimarka’da nakliyecilik ve e-ticaret lojistiği odaklı EvoLog Logistix AS, Almanya’da ise satış faaliyetlerini yürüten EvoLog Logistik GmbH yer alıyor. Çekya’ da iki kardeş firması var.  İsveç’te kurulduğu günden bu yana sürdürdüğü exclusive işbirlikleri bulunuyor.  Bu ülkeler dışında ise tüm Dünya’da acente networkünü tamamlamış durumda. Son olarak EvoLog Azerbaycan MMC’yi devreye alan marka Bağımsız Devletler Topluluğu’na yatırımlarını sürdürecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen