Pts. Nis 29th, 2024

Huawei, pek çok kişi tarafından, son zamanlarda ABD yaptırımları nedeniyle gelişmiş yonga seti tedarik edememesi nedeniyle zorluklar yaşayan bir tüketici elektroniği üreticisi olarak değerlendiriliyor. Ama aynı Huawei, muazzam bir telekomünikasyon devi ve görünüşe göre oldukça ilginç bir proje üzerinde çalışıyor. Kısa bir süre önce şirket, SpaceX’in Starlink’ine oldukça benzeyen bir uydu internet hizmeti üzerinde çalıştığını gösteren bazı sonuçları paylaştı.

Huawei, Starlink’e benzer bir şekilde düşük Dünya yörüngesindeki uydu internet hizmetini test etti ve bu testin ayrıntılarını Weibo’da paylaştı. Paylaşılan sunum slaytlarından biri, bu test sırasında 660 Mbps’ye kadar indirme hızlarına ulaşıldığını ortaya çıkardı.

Huawei’nin 6G kablosuz laboratuvarının baş bilim yöneticisi Wang Jun, bu sonuçları Çin’in Chongqing kentinde düzenlenen Havacılık ve Uzay Bilgi Endüstrisi Uluslararası Ekosistem Etkinliğinde paylaştı. Şirketin en son üst seviye telefonu olan Huawei Mate 60 Pro’da sabit uydularla bağlantı kurma özelliğinin yer almasından dolayı, Huawei’nin bu alanda çalışmalar yapıyor olması büyük bir sürpriz değil.

Huawei, bu internet hizmetini test etmek için hangi uyduların kullanıldığını açıklamadı. Kısa bir süre önce Çin, alçak Dünya yörüngesine kendi uydularını fırlatmaya başladı. Starlink’e benzer bir ticari hizmetin sunulması biraz zaman alabilir ancak Huawei’nin bu olasılıkla ciddi şekilde ilgilendiği artık açık bir şekilde görülüyor.

Şirket, SpaceX gibi bu sektördeki diğer şirketlerin sahip olmadığı büyük bir avantaja sahip. Pek çok batı ülkesinde etkili bir şekilde yasaklanmış olsa bile, şirket çok sayıda telefon satıyor ve bu sayede Huawei uzak bölgelere bile yüksek hızlı uydu interneti yayınlayabilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen