Cum. May 3rd, 2024


Lenovo, önceki çeyreğe nazaran performans iyileştirmeleri sağladı, yapay zeka liderliğine sürat verdi

Teknoloji devi Lenovo, açıkladığı ikinci çeyrek sonuçlarına nazaran 14.4 milyar dolar ciro ve 273 milyon dolar net gelir elde etti. (*Hong Kong Dışı Finansal Raporlama Standartları (HKFRS)[1] bazında) Brüt kar marjı yıllık bazda % 17,5’e yükselerek ikinci çeyrekte rekor bir düzeye ulaştı. Kümenin çeşitlendirilmiş büyüme motorları güçlü performans sunmaya devam etti. PC dışı işlerden elde edilen gelir, bir evvelki yıla nazaran üç puan artışla küme gelirinin % 40’ını oluşturdu. Tahlil ve Hizmetler Kümesi, 1,9 milyar dolar ciro ve % 20 faaliyet kârı ile ikinci çeyrekte hem ciro, hem de kâr rekoru kırdı. Akıllı Aygıtlar Kümesi da ikinci çeyrekte hem bilgisayar sevkiyatları, hem de aktivasyonlar kategorisinde dünyada önder pozisyonunu korudu.

Lenovo Türkiye son 3 yıldır Türkiye PC pazarının lideri 

Lenovo Türkiye, pazarda yeniden güçlü bir performans ortaya koyarak 2023’ün 3. çeyreğinde IDC Türkiye PC Market Veri Raporu’na nazaran toplam PC pazarında % 18.9 pazar hissesi ile ve KOBİ pazarında da % 34.7 hisse ile pazar birincisi oldu.  Lenovo Türkiye, 2023’ün birinci 3 çeyreğini, toplam PC pazarında % 19.8 ve toplam tüketici dizüstü bilgisayar pazarında da % 18.5 ile birinci olarak tamamladı.

Yapay zekanın yarattığı fırsatlardan yararlanmaya devam edecek

Teknoloji dalı genelinde toparlanmanın net belirtilerini gören küme, bu çeyrekte performansının güzelleşmesine kıymetli katkı sağlayan etkenlerin, stratejisini güçlü bir biçimde yürütmesi, operasyonel harikalık ve inovasyona daima yatırım yapması olduğunu söz ediyor. Hibrid yapay zeka modeli, cepten buluta bilgi-işlem imkanları, güçlü ekosistemi ve işbirlikleri ve giderek büyüyen yapay zeka teknolojileri ve kabiliyetleriyle Lenovo, yapay zekanın yarattığı fırsatlardan yararlanmaya devam edecek. Şirketin inovasyon ve bilhassa de yapay zeka alanında yapmayı sürdürdüğü yatırımlar, Lenovo’nun yapay zeka takviyesiyle önemli bir süratte büyüme imkanını desteklerken sürdürülebilir büyüme ve kârlılığına da ön ayak olacak. 

Lenovo CEO’su ve İdare Konseyi Lideri Yang Yuanqing, sonuçlar hakkında şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz çeyrekte makro problemlere rağmen, teknoloji bölümünde net toparlanma belirtileri gördük. Güçlü uygulamalarımız, operasyonel mükemmelliğimiz ve inovasyona yaptığımız daima yatırım sayesinde bir evvelki çeyreğe nazaran performansımızı artırarak toparlanmaya hakikat cüret verici bir ilerleme sağladık. Akıllı dönüşüm stratejimizi kesintisiz bir formda yürüterek, yapay zeka ekosistemimizi ve iş birliklerimizi daha da güçlendirerek, faaliyetlerimiz için sürdürülebilir büyüme sağlamak hedefiyle her işletme ve her birey için hibrid yapay zeka uygulamalarını mümkün kılmak üzere cepten buluta kadar tüm yapay zeka imkanlarımızdan yararlanacağız.”

Lenovo, yapay zeka liderliğine sürat verdi

Lenovo için yeni bir alan olmayan yapay zeka, şirketin dijital ve akıllı dönüşümün stratejisinin odak noktasında yer alıyor. Ekim’de düzenlediği yıllık Tech World inovasyon etkinliğinde “Herkes için Yapay Zeka” vizyonunu ana çizgileriyle ortaya koyan Lenovo, özel, genel ve ferdî temel modellerinin yapay zekayı herkesin kullanımına sunmak maksadıyla güvenlik ve zımnilik konusunda bir ortada bulunduğu hibrid yapay zeka modeline ağırlaştı. Lenovo’nun vizyonu, yapay zeka uygulamalarına sahip bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletlerin yanı sıra, yapay zekaya hazır ve yapay zeka ile optimize edilmiş altyapı, tahliller ve hizmetler üzere güçlü bir akıllı aygıt portföyü içeriyor. Geçtiğimiz çeyrekte duyurulduğu üzere Lenovo, “Herkes için yapay zeka” vizyonunu gerçekleştirmekle kalmayıp, birebir vakitte şirketin tamamı için sürdürülebilir büyümeyi destekleyebilecek yapay zeka temelli inovasyonlar için 1 milyar dolar daha yatırım yapmayı amaçlıyor.

Çözüm ve Hizmetler Grubu’nda (SSG/ÇHG) rekor ciro ve işletme karı 

Lenovo Tahlil ve Hizmetler Kümesi, 1,9 milyar dolar ciro ve % 20 faaliyet kârı ile ikinci çeyrekte hem ciro, hem de kâr rekoru kırdı. ÇHG’nin temel kâr etkeni, takviye hizmetleri ve yazılımları oldu. Yönetilen hizmetler ile proje ve tahlil hizmetleri ikinci çeyrekte daha da genişleyerek evvelki yıla nazaran üç puan artışla şu anda ÇHG cirosunun % 56’sını oluşturdu. ÇHG; Dijital İş Yeri Tahlilleri (DWS), Hibrid Bulut ve sürdürülebilirlik tahlilleri ve hizmetleri üzere öne çıkan eserlerinde güçlü bir ivme kazandı. 

Altyapı Tahlilleri Kümesi (ISG/AÇG): Depolamada tüm vakitlerin ciro rekoru

Sektörde makroekonomik zorlukların, ekonomik yavaşlamanın ve platform değişiminin kaçınılmaz tesiriyle, AÇG’nin cirosu bir evvelki yıla nazaran düşüş gösterek 2 milyar dolar oldu. Depolama, yazılım ve hizmetlerde güçlü performans sunan ISG, Yüksek Performanslı Bilişim (HPC) ve Uç Nokta büyümesini destekledi. Depolama faaliyetleri tüm vakitlerin ciro rekorunu kırarak Lenovo’nun dünyanın en büyük üçüncü depolama sağlayıcısı olmasını sağladı. Hibrid yapay zeka gelişirken, Lenovo’nun varlıklı altyapı eser ve tahlil portföyü göz önünde bulundurulduğunda, gelecekte büyümeyi ve global ICT altyapı pazarının çeşitlenmesini sağlayacak.

Akıllı Aygıtlar Kümesi (IDG / ACG): Pazar liderliğini sağlamlaştırıyor

Pazardaki zorluklara rağmen ACG, ikinci çeyrekte hem bilgisayar sevkiyatları, hem de aktivasyonlar kategorisinde dünyada başkan pozisyonunu korudu. Küme cirosu bir evvelki yıla nazaran düşüş göstererek 11,5 milyar dolar olurken, %7,4 ile bölümde öncü faaliyet kârıyla kârlılık esnekliğini korudu. Akıllı telefon faaliyetleri, genel olarak piyasanın durağan bir seyir göstermesine rağmen, evvelki yıla nazaran piyasadaki sevkiyat sayılarının çift haneli bir oranla üstünde büyüme kaydetti. ACG, gelecek yıl üretken yapay zekadan eksiksiz bir biçimde yararlanarak yapay zeka dayanaklı bilgisayarların piyasaya sürülmesi dahil olmak üzere yeni kuşak yapay zeka dayanaklı aygıtların piyasaya çıkışına sürat verecek. 

Geçtiğimiz çeyrekte değerli ESG ( Çevresel, Toplumsal ve Yönetimsel / Environmental, Social, Governor) muvaffakiyetleri elde edildi

Lenovo, geçtiğimiz çeyrekte aşağıdakileri içeren çeşitli ESG muvaffakiyetleri elde etti. Küme, 2023 Hang Seng Kurumsal Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmeye hak kazanarak BT dalında çevresel ve toplumsal muvaffakiyetler alanında en yüksek puanı kazandı. Küme ayrıyeten, Canalys Global Sürdürülebilirlik Ekosistemleri Liderlik matrisinde “Şampiyon” unvanına layık görüldü. EPEAT Climate+ tarafından belirlenen birinci eser listesinde 400’den fazla kayıtlı eseri bulunan Küme, EPEAT İklim Şampiyonu olmaya hak kazandı. EPEAT, elektronik ve teknoloji eserleri alanında dünyanın önde gelen etraf dostu uygulamalar etiketidir.  Eylül ayında Lenovo, 2030 amaçlarını karşılamak emeliyle BM’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı için özel dal aksiyonlarını hızlandırmaya yönelik BM Küresel Compact Forward Faster girişimine katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen