Paz. May 5th, 2024


Brandefense, kurum ve kuruluşlar için tehdit ögesi olan BEC taarruzlarına karşı yenilikçi tahliller sunuyor

 

Dijitalleşmeyle birlikte, işletmelerin bilgilerini dijital ortamda sakladığı ve yönettiği bir devir başladı. Bu dijital dönüşüm işletmelere sürat kazandırırken, BEC hücumları üzere tehditleri de beraberinde getirdi. Brandefense CEO’su Hakan Uzun, BEC ataklarının işletmeler için prestij kaybına yol açabileceğine dikkat çekerek, hücumların çeşitli tekniklerle engellenebileceğini vurguladı. 

 

BEC akınları, sahtekarlık ve kimlik avı üzere makûs hedefleri bulunan e-posta dolandırıcılığı çeşidinde bir tehdit olarak öne çıkıyor. Bu çeşit taarruzlar, işletmelerin bilhassa finans departmanını maksat alırken, çalışanları ya da yöneticileri uydurma e-postalarla tuzağa düşürmeyi amaçlıyor. 

 

Veri hırsızlığı, CEO dolandırıcılığı ya da bir avukatı taklit etme üzere yollarla akınlarını gerçekleştiren tehdit aktörleri, kimlik avı taarruzları, makus gayeli yazılımlar, benzeri ya da uydurma e-postalar yardımıyla hücumlarını gerçekleştirebiliyor. Akının yapılacağı kurum ve kuruluş hakkında ayrıntılı bir araştırma gerçekleştiren saldırganlar, çalışan isimleri, iş unvanları, ödeme süreçleri, toplumsal medya hesapları, medyada yer alan haberler üzere birçok bilgiyi gözden geçiriyor. Brandefense, işletmelerin BEC hücumlarına karşı hazırlıklı olmalarını sağlayan tahliller geliştirerek, mümkün hücumlara karşı riskleri kıymetli ölçüde azaltıyor. 

 

Brandefense, BEC akınlarının risklerini azaltmada tesirli yollar kullanıyor 

 

Kurum ve kuruluşlar için büyük bir tehdit ögesi olan BEC hücumlarının riskini azaltmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Brandefense, Deep&Dark Web’deki bütün müşteri gönderilerini takip ederek saldırganların kullanabileceği kritik datalar hakkında müşterilerini bilgilendiriyor. Birebir vakitte BEC hücumlarının başka bir usulü olarak öne çıkan üst seviye yöneticilere ilişkin e-posta adreslerinin makûs maksatla kullanılması da, Branefense VIP Güvenlik Modülü ile önleniyor. Bu modül sayesinde, internete sızan    kişisel bilgiler belirlenerek şahsî bilgilerin hücum hedefiyle kullanılmasının önüne geçiliyor. Brandefense Phising İzleme Modülü ile de müşterilerini ilgilendirebilecek atakları tespit ederek gerekli gördüğünde kaldırma hizmeti sağlıyor. Ayrıyeten süreç yapılabilmesi için kuşkulu görünen e-posta adresleri, belge ekleri ve kontaklar Brandefense grubu tarafından tahlil ediliyor. 

 

BEC akınlarının önlenebilir olduğunu hatırlatan Brandefense CEO’su Hakan Uzun, konu hakkında şu sözleri kullandı: “BEC hücumları, büyük ya da küçük fark etmeden tüm kurum ve kuruluşlar için önemli riskler oluşturuyor. Bu ataklar, değerli finansal ve prestij kayıplara neden olabiliyor. Kurum ve kuruluşları tehditlere karşı korunmak için en son güvenlik tedbirlerini takip etmesi ve aktüel kalması gerekiyor. BEC hücumlarını önlemek için proaktif adımlar atmak işletme güvenliğinin sağlanabilmesi için tesirli bir sistem. Bu kapsamda Bradefense olarak; VIP Güvenlik Modülü, Phising İzleme Modülü üzere çeşitli prosedürlerle muhtemel taarruzları yüksek oranda önlemeyi ve BEC ataklarını  için bir tehdit ögesi olmaktan çıkmasını sağlamayı hedefliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen