Paz. Nis 28th, 2024


“İyilik için teknoloji” vizyonuyla faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, 2023’te de bireylerin ve toplumun hayatını kolaylaştırmaya devam etti. Son 16 yılda gerçek bedeli 270 milyon TL olan Türkiye Vodafone Vakfı projelerinin ortaya çıkardığı toplumsal katkı 1,5 milyar TL’ye* ulaştı. 

 “Yarını Kodlayanlar” projesiyle 300 bini aşkın çocuğa kodlama eğitimi veren Vakıf, “Dijital Benim İşim” projesiyle 15 binden fazla bayanın teknoloji eğitimleri almasını sağladı. Vakıf bu projelerini zelzele bölgesine de taşıyarak binlerce çocuk ve bayanın hayatına dokundu.

 Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma gayesiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfı, 2023’te de teknolojinin gücünü kullanarak toplumsal gereksinimlere cevap veren çalışmalar yapmaya devam etti. Vakfın hayata geçirdiği projelerin gerçek bedeli 16 yılda 270 milyon TL olurken, ortaya çıkardığı toplumsal katkı ise 1,5 milyar TL’ye ulaştı. Vakfın “Yarını Kodlayanlar” projesi 300 bini aşkın çocuğa, “Dijital Benim İşim” projesi ise 15 binin üzerinde bayana ulaştı. Vakıf, bu projelerini sarsıntı bölgesine de taşıyarak yaraların sarılmasına takviye oldu. Sarsıntıdan en çok etkilenen 11 vilayette hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar Toplumsal Hayata Destek” projesiyle 81 bini aşkın çocuğa ulaşan Vakıf, “Dijital Benim İşim” projesi kapsamında 3 vilayette kurduğu 15 eğitim konteyneriyle de 2 binden fazla bayana el sanatları eğitimi verdi. Vakıf ayrıyeten, AÇEV iş birliğiyle 3 vilayette açtığı Çocuk ve Aile Merkezleri ile 2 binin üzerinde kişinin hayatına dokundu. 

Türkiye Vodafone Vakfı Lideri Hasan Süel şunları söyledi:

“Türkiye Vodafone Vakfı olarak, kurulduğumuz günden bu yana, ‘İyilik için teknoloji’ vizyonuyla faaliyetlerimize istikamet veriyoruz. Tüm projelerimizi, ülkemizin toplumsal ihtiyaçları doğrultusunda, araştırmalar sonucu belirlediğimiz toplumsal gereksinim haritasına nazaran şekillendiriyoruz. Toplumsal hayatın imkanlarından gereğince faydalanamayan yahut ekonomik hayatta varlık gösteremeyen bireylerin önündeki mahzurları kaldırmak için çalışıyoruz. Bayanlar ve çocuklar, öncelikli odak alanlarımızı oluşturuyor. Vakfımızın çatısı altında sürdürdüğümüz projelerin gerçek kıymeti 16 yılda 270 milyon TL olurken, ortaya çıkardığı toplumsal katkı ise 1,5 milyar TL’ye ulaştı. Sarsıntı felaketiyle birlikte yaralara nasıl merhem olabiliriz diye düşündük ve mevcut projelerimizi zelzele bölgesinin gereksinimlerine uyarladık. Bölgedeki çocuk ve bayanların desteklenmesi için hayata geçirdiğimiz ‘Yarını Kodlayanlar Toplumsal Hayata Destek’ projesi, ‘Dijital Benim İşim’ eğitim konteynerleri ve Çocuk ve Aile Merkezleri ile bugüne kadar binlerce şahsa ulaştık. Konteyner kentler var olduğu sürece biz de bölgede olmaya devam edeceğiz.” 

Depremzede çocuklara kodlama eğitimi

Türkiye Vodafone Vakfı, Habitat Derneği iş birliğiyle zelzele bölgesinde “Yarını Kodlayanlar Toplumsal Hayata Destek” ismi altında yeni bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay’da açılan konteyner teknoloji sınıflarında ve afetten etkilenen 11 vilayetteki köy, çadır kent ve konteyner kentleri ziyaret eden gezici eğitim çadırında 7-14 yaş ortası çocuklar için müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli toplumsal etkinlikler düzenleniyor; oyun terapisiyle psikososyal takviye sağlanıyor. Bugüne kadar 81 bini aşkın çocuğa ulaşılan projede kesin amaç birinci yılda 100 bin çocuğa ulaşmak olarak belirlendi. Proje kapsamında liseli gençlere yönelik olarak “Afete Teknolojik Tahliller Hackathonu” da düzenlendi.

Depremzede bayanlara el sanatları eğitimi

Türkiye Vodafone Vakfı, “Dijital Benim İşim” projesini de bölgeye uyarlayarak Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da toplam 15 eğitim konteyneri kurdu. Bu konteynerlerde bayan kursiyerlere klasik el sanatları kurslarına katılma ve el emeği eserler üretme imkânı sunan Vakıf, bölge özelinde geliştirdiği “Dijital Dünyaya Giriş” eğitimleri ile de bayanların dijital maharetlerini geliştirmelerine ve ürettikleri klâsik eserleri dijital kanallarda satmalarına takviye oluyor. Projeyle bugüne kadar 2 bini aşkın bayana ulaşıldı.  

Afet bölgesine Çocuk ve Aile Merkezleri

Türkiye Vodafone Vakfı, afet bölgesinde yaşayanların desteklenmesi gayesiyle Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle de bir proje gerçekleştirdi. Proje kapsamında Adıyaman, Gaziantep ve Hatay’da kurulan Çocuk ve Aile Merkezleri’nde, sarsıntıdan etkilenenlerin psikososyal taraftan desteklenmesi, çocukların öğrenme kayıplarının telafi edilebilmesi, anne babaların ebeveynlik rollerinde güçlendirilmesi ve bu süreçte çocuklarının gelişimini destekleme marifetlerinin artırılması, birebir vakitte genç bayanların güçlenmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. Projeyle bugüne kadar 2 bini aşkın bireye ulaşıldı. Merkezlerde birinci yıl 4 bin 500 çocuk ve ebeveyn ile birlikte 2 bin 500 genç bayana da erişilmesi hedefleniyor.

“Kırmızı Işık” 378 bin sefer indirildi

Türkiye Vodafone Vakfı, 2023’te teknolojinin gücünü kullanarak bayanların şiddetten korunmasına takviye olmayı da sürdürdü. Vakfın 9 yıl evvel hayata geçirdiği “Kırmızı Işık” uygulaması, bayanların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına çarçabuk haber verebilmesini sağlıyor. Uygulama bugüne kadar 378 bin sefer indirildi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen