Paz. Nis 28th, 2024

İçindekiler

  1. 1. Yapay zeka yetenekleri
  2. 2. Daha güçlü bir yonga seti
  3. 3. Çok parlak bir ekran
  4. 4. İnceltilmiş tasarım
  5. 5. Daha büyük batarya

Samsung Galaxy S24’ün 17 Ocak’ta piyasaya çıkması bekleniyor, yani bu yüksek profilli telefon neredeyse sahneye çıkmak üzere. Ancak telefon hakkındaki detayları öğrenmek için o zamana kadar beklemenize gerek yok. Elbette resmi olarak beklemeniz şart, ancak sızıntılar ve söylentiler, aşağıda en iyilerini sıraladığımız telefonun pek çok olası özelliğini ortaya çıkardı.

Bu bilgilerin hiçbiri henüz doğrulanmadı, fakat hepsi çok yüksek ihtimalle gelecek gibi görünüyor. Zira çoğu birden fazla güvenilir kaynak tarafından sızdırılmış durumda.

1. Yapay zeka yetenekleri

Samsung Galaxy S24 için birçok donanım güncellemesi beklenirken, en heyecan verici özellikler yazılımsal olanlar olabilir, zira Samsung bunu ilk ‘AI telefonu‘ yapmaya hazır görünüyor.

Çok sayıda sızıntı bu yöne işaret ediyor ve bir sızıntıya göre Samsung Galaxy S24, fotoğraflarda insanları, nesneleri ve hayvanları hareket ettirme veya tamamen kaldırma ve yapay zeka kullanarak görüntülerin arka planını genişletme yeteneği gibi yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme araçlarına sahip olacak.

Benzer yapay zeka araçları Galaxy S24’teki videolar için de kullanılabilecek ve istenmeyen kişi ve nesneleri silmenize ya da gürültüyü azaltmanıza imkan tanıyacak.

2. Daha güçlü bir yonga seti

Samsung, her nesilde Galaxy S telefonlarını bir önceki yıla göre daha güçlü bir yonga setiyle donatıyor. Bu yıl ise Galaxy S24’ün Snapdragon 8 Gen 3 yonga setine sahip olacağı söyleniyor. Bu, şu anda Android telefonlar için mevcut olan en güçlü yonga seti, bu nedenle selefine göre önemli bir performans artışı sağlaması gerekiyor.

Bununla birlikte, bazı raporlar Galaxy S24’ün belirli bölgelerde bunun yerine Exynos 2400‘ü kullanabileceğini gösteriyor. Samsung yapımı bu yonga seti muhtemelen geçmişteki formuna göre o kadar performanslı olmayacak, ancak bunu söylemek için henüz erken.

3. Çok parlak bir ekran

Samsung Galaxy S23’ün ekranı 1.750 nit parlaklığa ulaşabiliyor, ancak bazı sızıntılar Samsung Galaxy S24’ün 2.600 nit’e kadar çıkabileceğini ileri sürüyor.

Bu rakam onu piyasadaki en parlak telefon yapmasa da (OnePlus 12 4.500 nit’e ulaşabiliyor), en parlak telefonlar arasında yer alacak ve parlaklıktaki bu artış ekranın doğrudan güneş ışığında daha net görünmesine yardımcı olacak.

4. İnceltilmiş tasarım

Samsung Galaxy S24’ün tasarımında ciddi değişiklikler beklemiyoruz. Aslında, sızıntılara göre muhtemelen Samsung Galaxy S23 ile neredeyse aynı görünecek, ancak daha yakından bakıldığında bazı ince ayarlar ve iyileştirmeler var.

En önemlisi, gördüğümüz Galaxy S24 sızıntılarında çerçeveler daha küçük görünüyor ve Galaxy S24’ün kenarları daha düz görünüyor. Ayroca yeni modelin, Galaxy S23’ten farklı olarak 7 renk sunacağı söyleniyor.

5. Daha büyük batarya

Samsung Galaxy S24, batarya kapasitesinde büyük bir artışa sahip olmayacak olsa da Galaxy S23’ün bataryasından 100mAh daha büyük olacağı söyleniyor.

Ayrıca Galaxy S24’ün ekranının S23’ünkinden daha fazla güç tasarrufu sağlayabileceği de söylentiler arasında ve yeni yonga setinin de aynı şekilde güç tasarrufu sağlama ihtimali var. Yani tüm bunlar bir araya gelerek telefonun pil ömrünü önemli ölçüde iyileştirebilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen