Cts. Nis 27th, 2024


Vodafone, 2023’te de dijital teknolojilerin gücüyle müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya devam etti. Vodafone müşterileri; Vodafone Red, Vodafone FreeZone, Vodafone Yanımda, Vodafone FLEX üzere markaların çatısı altında sunulan yeniliklerle dijitalleşmenin öncüsü olmayı sürdürdü.

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, 2023’te de uçtan uca dijital müşteri tecrübesi maksadı doğrultusunda müşterilerine çeşitli kolaylıklar sunmaya devam etti. Vodafone müşterileri; Vodafone Red, Vodafone FreeZone, Vodafone Yanımda, Vodafone FLEX üzere markaların çatısı altında sunulan yeniliklerle dijitalleşmenin öncüsü olmayı sürdürdü.

Vodafone Türkiye İcra Şurası Lider Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi: “Vodafone olarak, her şeyin süratle dijitalleştiği dünyamızda müşterilerimizin dijital yol arkadaşı olmayı hedefliyoruz. Dijitalleşmenin sürat kazanmasıyla müşteri davranışları da değişti. Dijital teknolojilere ve online platformlara ilgi arttı. Biz de uçtan uca dijital müşteri tecrübesi maksadımız doğrultusunda müşterilerimize çeşitli kolaylıklar sunuyoruz. Bu kapsamda, 2023’te de Vodafone Red, Vodafone FreeZone, Vodafone Yanımda, Vodafone FLEX üzere markalarımızla pek çok yeniliğe imza attık. Müşterilerimiz sunduğumuz bu yeniliklerle dijitalleşmenin öncüsü olmaya devam etti. Vodafone olarak, dijitalleşmenin gücünü kullanarak müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.”

 

Vodafone Red’den 2,1 milyar TL’lik ayrıcalık

Vodafone Red müşterilerine son 1 yılda 2,1 milyar TL’lik ayrıcalık sağlandı. Gerek Vodafone abone bazında gerekse Türkiye genelinde dijitalleşmenin öncüleri haline gelen Vodafone Red’liler, son 1 yılda yaklaşık 3 milyar GB mobil internet kullandı, 59 milyar dakika konuştu, 2,3 milyar SMS attı. Mobil internet kullanımı 1 yıl öncesine göre %20 artan Vodafone Red’liler, olağan bir faturalı tarife kullanıcısına göre 6 kat daha fazla internet kullandı. Red’lilerin aylık ortalama veri kullanımı 26 GB’ı aştı. Son 1 yılda toplam 63 bini aşkın Red’li tarifedeki dakikalarıyla 23 Vodafone ülkesini tıpkı Türkiye’yi arar üzere arayarak 5,7 milyon dakika ücretsiz konuştu. Öbür yandan, tarifelerdeki ses, internet ve SMS haklarını 131 ülkede Türkiye’deki üzere özgürce kullanma imkânı sunan “Her Şey Dahil Pasaport” hizmetini son 1 yılda 515 bin kişi kullandı. Vodafone Red’liler hem yurtdışında kullanım hem de yurtdışındaki yakınlarıyla irtibat için sunulan ayrıcalıklarla toplam 2 milyar TL tasarruf etti. Red marka işbirlikleri son 1 yılda toplam 376 bin kez kullanıldı ve müşterilere yaklaşık 70 milyon TL’yi aşkın fayda yarattı.

 

FreeZone müşterilerine 59 milyon TL destek

Gençlerin en büyük tutku alanlarından espor pazarına yılda yaklaşık 45 milyon TL’lik yatırım yapan Vodafone FreeZone, gaming portföyüyle 2018 yılından bu yana 2,5 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı. Tarifelere ek GB’lar ve oyun içi yararlar ile müşterilerine son 1 yılda 1,5 milyon TL değerinde takviye veren FreeZone, 2023’te de oyun portföyünü genişletmeye devam etti. Vodafone FreeZone, tüm toplumsal medya hesaplarından yaptığı irtibatlarla yaklaşık 17 milyon kişiye ulaştı. Vodafone’un FreeZone platformuyla ikramlar, ek paketler ve ek verilen avantajlarla 13 yılda gençliğe yaptığı toplam yatırım 59 milyon TL’ye yaklaştı.

 

Vodafone Yanımda 250 milyon defa ziyaret edildi

Vodafone müşterilerine tüm gereksinimlerini tek platformdan kolay kolay karşılama imkânı veren Vodafone Yanımda uygulamasını ayda 16 milyonu aşkın kişi yaklaşık 250 milyon kez ziyaret etti. Vodafone Yanımda’nın değerli bir kesimi olan ve halihazırda 1.000’e yakın farklı süreç yapabilen kişisel dijital asistan TOBi’nin aylık tekil kullanıcı sayısı 9,7 milyona, aylık sohbet sayısı ise 43 milyona ulaştı. Öteki yandan, çeşitli kategorilerde 100’ü aşkın farklı markanın 400’ü aşkın fırsat kampanyasının sunulduğu Vodafone Yanımda Fırsatlar Dünyası’nın aylık tekil kullanıcı sayısı 11 milyona, ziyaret sayısı 160 milyona, süreç sayısı ise 2 milyona ulaştı. Toplam 1.000 aktif mağazanın faaliyet gösterdiği ve 5 milyonu aşkın ürünün sunulduğu Her Şey Yanımda platformu yaklaşık 100 milyon kez ziyaret edildi. Toplam 25 milyon tekil ziyaretçi sayısına ulaşan platformun müşteri sayısı ise 2 milyona yaklaştı. Bir seyahat için gerekli olabilecek her türlü gereksinim düşünülerek tasarlanan seyahat platformu Seyahat Yanımda’da ise 400’den fazla havalimanına uçuş imkânı ve 500 bini aşkın noktada otel seçeneği sunuluyor.

 

Vodafone FLEX’ten yaklaşık 3 milyon teknolojik eser ve satış sonrası hizmet paketi

Toplam 10’u aşkın kategoride 1.000’den fazla ürünün yer aldığı Vodafone FLEX’te akıllı telefonlardan akıllı saatlere, kulaklıklardan taşınabilir şarj aygıtlarına kadar pek çok eser sunuluyor. Vodafone FLEX’te son 1 yılda 500 bin müşteri kulaklık, 300 bin müşteri taşınabilir şarj aygıtları ve 200 bin müşteri akıllı saat kategorilerinden çeşitli teknolojik eserlerle buluştu. Bu süreçte müşterilere yaklaşık 3 milyon teknolojik eser ve satış sonrası hizmet paketi sunuldu. Ayrıca, geliştirilmiş yapay zeka dayanağıyla sunulan şahsileştirilmiş tekliflerin tercih edilme oranı son 1 yılda %25’e ulaştı. Vodafone FLEX’te son 1 yılda en çok tercih edilen ödeme biçimi faturaya ek 12 ayda ödeme seçeneği oldu. Vodafone FLEX ile yeşil bir gezegen yaratma amacı doğrultusunda 50 bin eski aygıt geri dönüşüme kazandırıldı.

 

Mağazalarda yeni kuşak perakende dönüşümü

Yeni jenerasyon perakende dönüşümünü 2023’te de devam ettiren Vodafone, mağazalarında cep telefonu, tablet ve bilgisayar üzere aygıtların yanı sıra akıllı saatler üzere giyilebilir teknolojiler, kulaklık ve hoparlör üzere ekosistem eserleri de sunmayı sürdürdü. Bugüne kadar 110 mağazasını yeni kuşak perakende konsepti doğrultusunda dönüştüren Vodafone, bu mağazalarının dönüşümü için 110 milyon TL’yi aşkın yatırım yaptı. Şirket, ülke genelinde hizmet veren 860 mağazasının yeni kuşak perakende dönüşümünü fazlara bölüp tamamlamayı hedefliyor.

 

Kadın voleyboluna destek

Vodafone, 2023’te spor sponsorluklarına bir yenisini daha ekledi. Maraton, futbol ve espor üzere branşların akabinde voleybola da takviye vermeye başlayan şirket, Sultanlar Ligi İsim Sponsoru ve Türkiye Bayan Voleybol Ulusal Kadrolar Ana Sponsoru oldu. Böylelikle Vodafone, Türkiye Voleybol Federasyonu ile birlikte dünyada bayan voleyboluna, Türkiye’de ise bayan sporuna yönelik en yüksek ve kapsamlı sponsorluk mutabakatına imza attı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen