Paz. Nis 28th, 2024

Turkcell Süper Lig’de Beşiktaş, lider Fenerbahçe’yi 3-0’lık farklı bir skorla yenerek, rakibiyle arasındaki puan farkını 4’e düşürdü.

Gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş, yoğun sis altında oynanan Fenerbahçe derbisinde farka koştu. Ezeli rakibini 3-0 mağlup eden Kara Kartal, şampiyonluk yarışında ‘Ben de varım’ dedi.

İnönü Stadı’nda yoğun sis altında başlayan maçın ilk bölümleri ev sahibinin üstünlüğüyle geçti. İlk yarının en önemli pozisyonunda ise Alex’in kullandığı serbest vuruş direkten döndü, Kazım’ın tamamladığı topu Rüştü kontrol etti ve ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

İkinci yarının başında iki ekip de hücumda biraz daha kendini hissettirmeye çalıştı. Kanat organizasyonlarda derbi mücadelesinde başarılı olan Beşiktaş, bu anlayışla aradığı golü buldu. Soldan başarılı bindirmeler yapan İbrahim Üzülmez’in 54. dakikada güzel ortasında takım arkadaşına adeta nazire yapan Fink, çok güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Beşiktaş 1-0 öne geçti. 1-0’lık skorun ardından yine soldan yüklenen siyah-beyazlı ekip, Tello-Bobo paslaşmasında son olarak Brezilyalı oyuncunun ayağından 57. dakikada farkı 2’ye (2-0) çıkarmasını bildi. Fenerbahçe’de Kazım 75. dakikada yardımcı hakeme küfrettiği gerekçesiyle kırmızı kart gördü ve Sarı-lacivertli ekip iyicene yıkıldı. Kalan bölümde kontrollü oyununu sürdüren Beşiktaş, 83. dakikada Uğur İnceman ile bir gol daha buldu ve maçı 3-0 kazanarak ligdeki Fenerbahçe galibiyeti hasretine son verdi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 27’ye çıkarırken, lider Fenerbahçe, 31 puanda kaldı.

-BEŞİKTAŞ: 3 – FENERBAHÇE: 0

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Fırat Aydınus , Bülent Gökçü , Bahattin Duran
Beşiktaş: Rüştü , İbrahim Toraman , Ferrari , Sivok , İbrahim Üzülmez , Ekrem , Ernst , Fink , Serdar Özkan (Dk. 46 Tello ), Yusuf (Dk. 68 Uğur ), Bobo (Dk. 78 Nobre )
Fenerbahçe: Volkan Demirel , Gökhan , Lugano , Önder , Roberto Carlos , Mehmet Topuz (Dk. 66 Semih ), Emre (Dk. 55 Vederson ), Cristian , Dos Santos (Dk. 74 Özer ), Alex , Kazım
Goller: Dk. 54 Fink, Dk. 57 Bobo, Dk. 83 Uğur (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 38 Lugano, Dk. 53 Emre (Fenerbahçe), Dk. 55 Ferrari (Beşiktaş)
Kırmızı Kart: Dk. 75 Kazım (Fenerbahçe)

By