Cts. Nis 27th, 2024

Norveç’in başkenti Oslo’da yapılan 55. Eurovision Şarkı Yarışması’nı Almanya 246 puanla kazanırken, Türkiye, 170 puanla ikinci sırada yer aldı.

Manga

Türkiye, ülkelerin verdiği oylamalar sırasında uzun süre ikinci sıradaki yerini korudu ve oylamayı ikinci sırada tamamladı.

Norveç’in başkenti Oslo’da yapılan ve 3 saat süren Eurovision Şarkı Yarışması finalinde 14. sırada Türkiye’yi temsilen sahneye çıkan Manga grubu, “We Could Be The Same” adlı parçasıyla başarılı olarak salonda bulunan 18 bin kişiden büyük alkış topladı.

Sahneye stilist Mehmet Acar tarafından hazırlanan “Que” firmasının kostümleri ile çıkan Manga, koreograf Genevieve Cleary’in koreografisi ile diğer ülkelerden değişik gösteri sundu.

Sahnede robot olarak insana dönen ve vokalist Ferman’a sarılan Natalie Marrable’ın, lazer ışıkları ile donanmış giydiği 70 kiloluk kostümü, büyük ilgiyle izlendi. 55 kilo ağırlığında olan Mararable’nin, 70 kiloluk kostümünü sahnede çıkarmakta zorlanmaması da dikkat çekti.

Bas gitarda Cem Bahtiyar, bateride Özgür Öney ve DJ Efe Yılmaz tam rock grubuna yakışan tarzlarıyla salonda coşku yarattı.

MTV müzik kanalında kullanılan büyük şovlarına özgü görüntü, sahne ve estetik anlayışı Eurovision prodüktörleri tarafından Manga’nın Eurovision sahne şovunda kullanıldı.

Oslo’nun Telenor Arena salonunda, Norveç’in resmi televizyonu NRK’nin yönetimi altında yürütülen dev televizyon şovu, dünyanın her bir yanında yaklaşık 150 milyon kişi tarafından izlendi.

Finalde 4500 adet ışık, 23 naklen yayın kamerası, 134 dev hoparlör kullanıldı. Norveç Prensesi ve Norveç’in gelecek Kraliçesi Mette Maret, yarışmayı salonda izledi.

Canlı yayınlanan yarışmada, 25 ülkenin temsilcileri sahneye çıkacak. Manga’nın, 14. sırada yarışacağı Eurovision Şarkı Yarışması’nın oylama sistemi yüzde 50 tele oylama (SMS), yüzde 50 profesyonel jüri tarafından oluşan bir sistemle yapılacak.

Finalde sırasıyla, Azerbaycan, İspanya, Norveç, Moldova, Kıbrıs, Bosna Hersek, Belçika, Sırbistan, Beyaz Rusya, İrlanda, Yunanistan, Birleşik Krallık, Gürcistan, Türkiye, Arnavutluk, İzlanda, Ukrayna, Fransa, Romanya, Rusya, Ermenistan, Almanya, Portekiz, İsrail ve Danimarka sahneye çıkacak.

Norveç’in başkenti Oslo’daki Telenor Arena’da 22 ülkenin temsilcileri ile gerçekleştirilen 55. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Manga, Türkiye’yi “We Could Be The Same” adlı parçayla temsil etti.

55. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Manga, bu akşam 14. sırada yarıştı.

Manga’nın solisti Ferman Akgül, finalde de destek beklediklerini söyledi.

Finale kalmalarının sürpriz olmadığını söyleyen Manga’nın vokalisti Ferman Akgül, kendilerini finale taşıyan zarfların açılışı sırasında çok heyecanlandığını söyledi. Yarı finalde kendilerine güvenenlere ve oy verenlere teşekkür eden grup üyeleri finalde de destek istedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen