Paz. May 26th, 2024

Tarihin Kalbi
Sultanahmet’te Atıyor!


“Kozmopolit bir tarih,
Kozmopolit bir mekan, Sultanahmet!”

Ortalık çok hareketli, çevreden farklı diller yükseliyor, herkesin elinde bir fotoğraf makinesi, her taşın resmini çekiyor, turistler yabancı bir ülkede olmanın çekingenliğini üstlerinden atmış, daha fazlasını görebilmek için zamanla yarışıyor. Her tarihi mekanın çevresinde bir turist dairesi, ortalarında da bir rehber anlatıyor da anlatıyor. Sultanahmet’te Türkler de Türkçe konuşmuyor; yanlarından fotoğraf makinesiyle geçen herkes, buranın yerlisi için potansiyel turist…

“Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorlukları. Yalnız kendilerininkini değil, pek çok ülkenin tarihini yazan İmparatorlukların başkenti, İstanbul!”

Sultanahmet, tarihi yarımadanın batı ucu, farklı İmparatorlukların en önemli dini, idari ve sivil yapılarının yer aldığı ve bugün de izlerine rastlanan Meydan. Turistler tarihi izlemek için burada, hatta belki de kendi tarihlerini… İstanbul’a sahip olan onu hep çok sevmiş, Sultanahmet’i dünyanın dört bir yanından getirilen eserlerle donatmış; Ayasofya, Haseki Hürrem Hamamı, Sultanahmet Camii, Hippodrome, Dikilitaş… Turistlerin ilk gezmek istediği yerin Sultanahmet olmasına şaşmamak gerek.


Bir gün kendinize vakit ayırın ve yarım saat uzağınızdaki Sultanahmet’i gezin, üzerinde yaşadığımız tarihin ne kadar renkli ve ilginç, somutlaştığı mekan ve yapıların da ne kadar etkileyici olduğuna inanamayacaksınız.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen