Cum. Nis 26th, 2024

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin erken finali olarak nitelendirilen eşleşmede Mehmet Yeşilyeşil Recep Kara’yı yenerek çeyrek finalist oldu.

2004, 2007 ve 2008 yılının Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, başpehlivanlık güreşlerinin üçüncü turunda 2009 yılının Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil’le karşılaştı.

Er Meydanı’ndaki erken final güreşçilerin performansı vasatı aşamadı. 35 dakikalık normal sürede yenişemeyen güreşçiler için 15 dakikalık uzatma süresi verildi.

Geçen süre içerisinde pasif güreştikleri için Yeşilyeşil ve Kara’ya ikişer ihtar verildi.

Uzatma süresinin bitiminin ardından müsabakanın puanlama bölümüne geçildi.

38 dakika da süren güreşlerde Recep Kara üçüncü ihtarı alarak müsabakadan elendi. Elenen eski başpehlivan yere gözyaşlarını tutamadı. Bir süre Er Meydanı’nda kalan Kara’nın başına kalabalık oluşmaya başladı. Daha sonra Kırkpınar hakemlerinin bulunduğu locaya yönelen Recep Kara, hakemlere ve Mehmet Yeşilyeşil’i destekleyen taraftara tepki gösterdi.

Daha sonra Kara’yı destekleyen bir kişi daha locanın önüne gelerek hakemlere büyük tepki gösterdi.

Şahsı polisler Er Meydanı’ndan uzaklaştırdı. Mehmet Yeşilyeşil ile Recep Kara arasındaki müsabakada performanstan memnun olmayan seyirciler iki güreşçiye de tepki gösterdi.

Burada Mehmet Yeşilyeşil ile birlikte Osman Aynur, Sermest Bulut, Şaban Yılmaz, Serhat Gökmen rakiplerini yenerek çeyrek finalist olurken Savaş Yıldırım, Gökhan Arıcı ve Ali Gürbüz kura sonucu bir üst tura yükseldi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen