Cum. Nis 26th, 2024

Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde bir otelde çıkan büyük bir yangın sonucu 40 kişinin öldüğü, 21 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Süleymaniye’deki bir hastanedeki kaynağa göre yangın sonucu ölü sayısı 40’a ulaştı. Alınan bilgiye göre ölenlerden 4’ünün çocuk, 7’sinin kadın olduğu belirtildi. Sağlık bölümü yetkilisi ise ölenler arasında yabancıların da olduğunu ve 21 kişinin de yaralandığını vurguladı. Görgü tanıkları herhangi bir patlama sesi duymadıklarını ifade etti. Olayda ölen ya da yaralanan Türk vatandaşı olup olmadığı ise henüz belli değil.

Süleymaniye’nin Salim Caddesindeki Soma Oteli’nde gece yarısı bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Otelde çok sayıda Arap turistin kaldığı öğrenildi. Yangın bölgesine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. Bölgeye giden yollar güvenlik nedeniyle kapatıldı. Yangının yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

“YANGIN TERÖR EYLEMİ DEĞİL”

Süleymaniye güvenlik güçleri yetkilisi Qader Hama-Jan ise “yangın bir terör eylemi değil. Büyük ihtimalle elektrik teçhizatındaki bozukluktan dolayı çıkmıştır.” Dedi.

Görgü tanıkları, otel civarında 15 civarında ambulansın bulunduğunu ve panik sırasında kendi aşağı atan vatandaşlar ile yangında yaşamını yitiren insanlar olduğunu aktardı.

4 ABD’li ÖLDÜ

Irak’ın başkenti Bağdat’ın 260 kilometre kuzeydoğusundaki Süleymaniye kentinde dün gece bir otelde çıkan yangında hayatını kaybeden 40 kişi arasında 4 Amerikalının bulunduğu bildirildi.

Hastane kaynakları, morga getirilen kömürleşmiş cesetler arasında 4 Amerikalının bulunduğunu belirttiler.

Hayatını kaybeden yabancılar arasında Afrikalıların da bulunduğu kaydedildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen