Cum. Nis 26th, 2024

90 yaşındaki en kıdemli Beyaz Saray muhabiri, geçen haziran ayında Tel Aviv yönetiminin Gazze politikalarını eleştirirken, İsrail‘in Filistin‘den “defolup gitmesi” gerektiğini söylemiş ve ardından da “Filistin‘deki Yahudiler Almanya, Polonya ve Amerika’ya dönmeli” demişti.

Kovulmasıyla ilgili olarak yaklaşık beş ay sonra ilk kez WMRN-FM adlı bir radyoya konuşan Thomas, sözlerinden pişman olup olmadığı yolundaki soruya “Ne düşünüyorsam onu söyledim” diye cevap verdi.

50 yıllık işinden kovulduktan sonraki ilk iki haftanın adeta koma halinde geçtiğini söyleyen deneyimli gazeteci, “Bu iki hafta çok zordu. Ancak ondan sonra komadan çıkabildim. Bu ülkede İsrail aleyhine konuşan ayakta kalamaz” diye konuştu.

Beyaz Saray’daki meslek yaşamında tam 10 ABD başkanını izleyen Thomas, anti-semitik olduğu yolundaki iddiaları saçma olarak niteledi.

İstanbul New York 3 Saat!

Boeing, Uçaklarından 3 Kat Daha Hızlı Uçacak “Süpersonik” Yolcu Uçağı Yapmak Üzere Çalışmalara Başladı.

Konsept tasarım için Amerikan Patent Enstitüsü’nden onay alan imalatçı, yeni nesil tasarım ve motorlarla saatte 2 bin 400 kilometre hıza çıkacak uçakla havayolu taşımacılığında devrim yapmaya hazırlanıyor.

2003’te emekli olan Concorde yolcu uçaklarının yerini alacak tasarım, yeni nesil motor teknolojileri ile sessiz ve çevreci uçacak.

200 yolcu alacak
Yolcu kapasitesi 150-200 arasında değişecek uçak ile 10 saatlik İstanbul-New York uçuşları 3’e, 20 saat süren Londra-Sydney seferleri de duraksız 6 saate inecek. Ön çalışmaları 2001’de “Sonic Cruiser” adı verilen modelde yapan Boeing, yeni nesil teknolojiler ise normal yolcu uçaklarından yaklaşık yüzde 15-20 daha hızlı uçabilen bir tasarım geliştirmişti. Daha sonra projeden vazgeçen ve 787 adını verdiği yeni yolcu uçağı üzerine odaklanan Boeing, yeni süpersonik modelle bu hayalini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

DHA (Doğan Haber Ajansı)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen