Cum. Nis 26th, 2024

Casus kadınları kullanan fuhuş çetesinin Aselsan’daki milli silah projelerini de ele geçirdiği iddia edildi. Bu gelişme üzerine akıllara şu soru geldi: Aselsan’daki intiharlar çetenin işi mi?

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen fuhuş çetesi soruşturması tüm hızıyla devam ediyor. Yabancı casus kadınları kullanarak askeri bilgi ve belgeleri dışarı sızdırdığı iddia edilen çetenin, çok gizli silah projelerini bile ele geçirdiği öne sürüldü. Aralarında üst düzey askerlerin de bulunduğu zanlıların Aselsan, Havelsan, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve TÜBİTAK gibi 4 kurumdaki milli silah projelerini ele geçirip yurtdışına sattıkları iddia edildi.

7 AYDA 3 GARİP ÖLÜM
Tam da bu noktada akıllara Aselsan’daki intiharlar geldi. Zira Aselsan’da görevli 3 mühendis, 7 Ağustos 2006, 16 Ocak 2007 ve 26 Ocak 2007 tarihlerinde hayatını kaybetmişti. Mühendis Hüseyin Başbilen (31) 7 Ağustos 2006’da Ankara’da aracının içinde ölü bulundu. Bu olaydan 5 ay sonra ikinci vaka yaşandı. Kurumda 3 yıl çalışan ODTÜ mezunu elektrik mühendisi Halim Ünsem Ünal (30) 16 Ocak 2007’de tabancayla intihar etti.

PENCEREDEN ATLADI
Bu korkunç olaydan 10 gün sonra 26 Ocak’ta 3. intihar vakası gerçekleşti. Elektrik mühendisi Evrim Yançeken (26), 6. kattaki evinin penceresinden ölüme atladı. Ölüm nedenleri kayıtlara intihar olarak geçen bu 3 mühendis de silah projeleri üzerinde çalışıyordu. İşte bu intiharların söz konusu çeteyle bağlantısı olabileceği öne sürüldü.

SABIKALIYA SiLAH RUHSATI
Çetelere bir yenisi daha eklendi. İstanbul’da, adli sicil durumuna göre rüşvet alarak silah ruhsatı veren, aralarında asker ve emekli bir polisin de bulunduğu 149 kişilik çeteye dava açıldı.

KAMUDAKİ YARDIMCILAR!
Çete lideri Ömer T., 2004 yılında İl Jandarma Komutanlığı’nda silah ruhsat amiri olarak görev yapan S.E.’nin tavsiyesiyle bu işe girdiğini öne sürdü. Bu süre içinde çok sayıda silah ruhsatı alındığını belirten Ömer T., jandarma, hastane ve emniyette kendilerine yardımcı olan kamu görevlilerine yüklü miktarda para ödediklerini kaydetti.

BORÇLARINI ÖDETMİŞ
Söz konusu çetenin tarifesi de ortaya çıktı. Çetenin sabıkası olanlara sahte evrakla 50 bin dolara, sabıkası olmayanlara ise 10 bin dolara kadar silah ruhsatı çıkarttığı öğrenildi.
Öte yandan çeteye yardımcı olan uzman çavuş A.C.’ye otomobil satın alındığı, bir astsubayın da kredi kartı borçlarının her ay ödendiği tespit edildi.
Kaynak: Takvim

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen