Per. May 2nd, 2024

Kurtulmuş ve partisinin İzmir İl Başkanı Süleyman Şamlı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Demokrasinin güçlenebilmesi için medyaya ihtiyaç olduğunu belirten Kurtulmuş, ”Medya üzerinde hiçbir baskının olmaması, medyanın otosansürle kendini kısıtlamadığı bir Türkiye’nin olması gerekiyor. Güçlü bir medyaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin demokrasiyi destekleyen tavır sergilediğini ifade eden Kurtulmuş, bunu takdirle izlediğini söyledi.

Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin ”Balyoz planı” ve ”Ergenekon” davalarına ilişkin sorusu üzerine, ”Her iki dava da Türkiye’nin en önemli davalarından. Siyasetin bu davanın tarafı olmaması, kimsenin savcı ya da avukat rolüne soyunmaması gerekir” dedi.

Bu davalardaki iddiaların ”çok ciddi” olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

”Darbe iddialarından, bunlara ilişkin hazırlıklardan bahsediliyor. Dolayısıyla burada iş kime kadar uzanıyorsa sonuna kadar gidilmeli ve suçlular açıklanmalıdır.

Bütün bu yargılanma süreçleri uluslararası hukukun temel prensiplerine göre yapılmalıdır. Bu davalar vesilesiyle Türkiye’de artık sivil ya da asker hiç fark etmez hiç kimsenin ihtilal yapmayı aklının ucundan dahi geçiremeyeceği kadar sağlam bir demokratik yapının kurulması temin edilmelidir.

Hem Ergenekon hem Balyoz konusunda bu sorunları görmek yerine davaların magazinsel boyutu tartışılmıştır. Türkiye’de bundan sonra hiçbir şekilde askeri idarenin, askeri ihtilalin hiçbir zaman olmaması için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in, Gazeteci Hasan Tahsin heykelciği hediye ettiği Kurtulmuş, heykeli Ankara’daki masasına koyacağını belirterek, şöyle dedi:

”Siyasiler İzmir’e zaman zaman çeşitli yakıştırmalarda bulunuyor. Eğer İzmir’e illa bir sıfat yakıştırılacaksa ‘Kahraman İzmir’ dememiz en doğrusudur.

Çünkü bu memlekette ulusal kurtuluş mücadelesinin meşalesini yakan şehir İzmir’dir. Emperyalizme karşı olan ve emperyalizmi bu topraklardan kovan mücadelenin ateşi ilk burada yakılmıştır.

Bugünlerde emperyalizm, daha doğrusu yeni adıyla neo emperyalizm başka şekilde ülkelerimizi işgal etmeye kalkıyor. Örneğin Mısır’da olaylar sadece Hüsnü Mübarek’in gitmesi değil, aynı zamanda neo emperyalizme yapılan bir başkaldırıdır.

Türkiye’de de bugün ekonomik ve siyasi anlamda neo emperyalizm, kurum ve kuruluşu ile bu ülkenin üzerine abanmış vaziyettedir. Yeniden bir kurtuluş mücadelesi ruhuyla, yeniden kahraman İzmir’in ortaya koyduğu o ruhla Türkiye’nin silkinmesi gerekiyor.”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sertel de ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Numan Kurtulmuş daha sonra, partisinin İzmir il teşkilatının açılışını yaptı ve Kemeraltı esnafını ziyaret etti.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen