Sal. May 7th, 2024

Bu ilgi karşısında şaşıran Elvan Erkorkmaz, “Annem köylü bir kadındı. Bir bekçinin ifadesine dayanarak onu yargıladılar ve 20 yıl ceza almasına neden oldular” diye konuştu.

‘EVLATLARIM İÇİN’
Amasya Suluova’da, 31 yıl önce, sol görüşlü öğrenciler gözaltına alınmış; haber ilçede yayılınca halk karakolun önünde toplanmıştı. Aralarında, oğlunun gözaltına alındığını düşünen Elif Ana da vardı. Ancak kalabalığın arasında kalan bir komiser yardımcısı dövülerek öldürülmüştü. Karakol bekçisinin, “Elinde sopa vardı” dediği Elif Ana ile birlikte Ali Yayla, Hayati Türkoğlu, Muharrem Karslı gözaltına alınmıştı.

Tarihe “Yeni Çeltek Devrimci Yol Davası” olarak geçen davada, komiser yardımcısının ölümünden sorumlu tutulanlara 20’şer yıl hapis cezası verilmişti. Dört çocuk annesi Elif Ana da, Amasya, Samsun, Erzincan ve Konya Ermenek cezaevlerini dolaşmış, 8 yıl hapis yatmıştı. Elif Erkorkmaz, cezaevinden çıktıktan sonra verdiği röportajda, “Devrimcileri dövüyorlar diye gittim. Evlatlarımı kurtarmaya gittim ama kendimi kurtaramadım” demişti.

Sabah

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen