Çar. May 1st, 2024

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) Başkanı Boztaş ANKA’ya yaptığı açıklamada, tüm siyasi parti liderlerine seslenişte bulunarak “Anayasal hakkımız olan TBMM mührünü istiyoruz. Ülke nüfusunun yüzde 12.29’unu oluşturan engellileri ve ailelerini görmezden gelemezsiniz. Adaylık listelerinde engellilerimizi seçilebilecekleri sıralarda arayacağız” dedi.

Engellileri milletvekili adayı olarak koymayan siyasi partilerin kapılarını çalmamasını isteyen Boztaş, “Aday koymayan siyasiler kapımızı çalmasın. Engelliler platformu olarak da bu husus da STK’larla ortak kararlar aldık. Engelli aday göstermediğiniz takdirde engellileri de ailelerini de unutun” diye konuştu.

-“ENGELLİLERİN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVLER DE VAR”-

Engellilere de çağrıda bulunan Boztaş, “Yaklaşan seçimlere hazırlanın, her siyasi parti lideri demokrasiden söz ediyor. ‘Bizim partimizde demokrasi var’ diyor. Bu yüzden sizler de vekilliklere aday olun. Parti üyesi iseniz adaylık haklarınızı isteyin, üye değilseniz herhangi bir yerden parti kayıtlarınızı yaptırın” dedi.

Boztaş, YSK’ya da çağrıda bulunarak, seçmen pusulalarında engelli adayların olup olmadığının engellilerin anlayabileceği şekilde tasarlanmasını istedi. Boztaş, “Okullarda engelliler kucaklarda sandıklara götürülüyor, bunun önlemini alın. Başbakanlık Özürlüler İdaresi’nde özürlü veri tabanı var. Özürlüler idaresi, YSK ve e-devlet iş birliğiyle bu sorunu çözebilir, engelli seçmenleri tespit ederek okul girişlerindeki sandıklara dengeleyebilirsiniz” diye konuştu. Boztaş, adaylığını açıklayan engellilere tam destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

ANKA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen