Sal. May 14th, 2024

Başbakan Erdoğan’ın Libya’daki 25 bin Türk’ün can güvenliği ve bir an önce tahliye edilmesi sürecini göz önünde bulundurarak Kaddafi’ye sert çıkmamasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ne oldu eleştirmedi de orda bir Karadenizli yurttaşımız öldürüldü. Ne oldu?” diye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun CNNTürk’te yaptığı bu çıkış stüdyodaki gazetecileri de şaşırttı. CHP Genel Başkanı, daha sonra geri adım atarak kendisi Başbakan olsa nasıl bir tepki göstereceğini de açıkladı.

“ERDOĞAN LİBYA’YI HARİTADA BULAMAZ DEMİŞTİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Libya’daki halk isyanı sonrasında Kaddafi’ye, Hüsnü Mübarek’e yaptığı gibi sert tepki göstermediği için eleştirmişti. Başbakan Erdoğan’da grup toplantısında bu eleştiriye sert bir dille cevap vererek, “’Son dönemde ismi geçen ülkelerin haritada yerini göster’ deseniz inanın belki de yerini gösteremez. ‘O ülkelerdeki toplumsal yapı nedir, Türkiye’nin bu ülkelerle ilişkileri hangi aşamadadır? Oralarda ne kadar Türk vatandaşı yaşıyor, Ne kadar Türk işadamı yatırım yapıyor?’ diye sorsanız, bunların çoğunu da bilmez. Ne Türkiye’nin bu bölgedeki yatırımlarından, imkânlarından oradaki insanlarından veya hassasiyetlerinden haberi var ne de bu ülkelerin içyapıları hakkında bir kanaate sahip ama sırf hükümeti, sırf AK Parti’yi eleştirmek uğruna kendi ülkesinin uluslararası vizyonunu göz ardı ederek, Libya’da Türk vatandaşlarının güvenliğini çiğneyecek kadar ileri gidebiliyor.” demişti.

“İYİ YAPILANA İYİ DEMEK ÇOK MU ZOR”

Dün akşam CNNTürk’te Tarafsız Bölge? programının konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu’na Erdoğan’ın bu tepkisi soruldu. Kılıçdaroğlu, Yavuz Oğan’ın “İyi yapılan bir şeye iyi yapılıyor demek çok mu zor muhalefet açısından?” sorusuna, “Libya’da neyi iyi yaptılar?” şeklinde cevap verdi.

CHP Lideri, Ortadoğu’daki liderlerin hepsinin çok varlıklı ve hortumcu olduklarını belirterek, “Bize bakalım, bizim yöneticilerimiz Ortadoğu’nun liderlerine özenmeye çalışıyorlar. Mal varlıkları da öyle. Şimdi Ortadoğu halkları daha fazla sosyal devlet, daha fazla demokrasi istiyorlar.” dedi.

“ELEŞTİRMEDİ DE NE OLDU?”

Erdoğan için, “Siz kalkıp Hüsnü Mübarek’le ilgili konuşuyorsunuz. Niye Kaddafi’yle ilgili konuşmuyorsunuz” sözleri üzerine, Libya’da 25 bin Türk’ün olduğu hatırlatılan Kılıçdaroğlu, Mısır’da da Türklerin, fabrikaların ve tekstilcilerimizin olduğunu belirtti. Kaddafi’yi eleştirmenin Libya’da yaşayan Türklerin hayatını riske atmayacağını savunan Kılıçdaroğlu, “Ne oldu eleştirmedi de orada bir Karadenizli bir yurttaşımız öldürüldü” diye konuştu.

AHMET HAKAN’DAN ELEŞTİRİ

Kılıçdaroğlu’nun bu tepkisi stüdyodaki Ahmet Hakan Coşkun ve Yavuz Oğan’ı da şaşırttı. Ahmet Hakan, “Kaddafi o bildiğimiz Arap diktatörlerden biraz farklı, psikopat biraz deli tavrı içerisinde. Bir Türk Başbakanı çıkacak, ey Kaddafi sokağa kulak ver dediğinde gerçekten oradaki Türkleri öldürebilir” diyerek Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. 

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNİ GETİR DERDİM

CHP Lideri, “Siz olsaydınız sert konuşur muydunuz bugün 25 bin vatandaşınız oradayken, Bilirken, sert bir sesle çıkar mıydınız, yoksa önce tahliye mi ederdiniz?” soru üzerine ise geri adım atarak şunları söyledi: “Sert falan bir şey değil. Bütün Ortadoğu halkları demokrasi istiyorlar. Özgürlük istiyorlar. Siz de demokrasiyi kendi ülkenize getirin, kadın erkek eşitliğini getirin. Yani biz bunu söyleyecektik. Hatta “Gidin Kaddafi’yi hedef alın, Kaddafi’yi suçlayın” demedim ben.”

TÜRK İŞÇİLER KILIÇDAROĞLU’NA ÖFKELİ

Öte yandan Libya’dan dönen Türk vatandaşları Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Libya’daki bir inşaat firmasında çalışan Bahadır Reisoğlu isimli Türk vatandaşı, “Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından sonra oradaki can güvenliğimiz daha da tehlikeye girdi. Çünkü kendisi Libya’da ki olayları desteklediğini açıkladı. Ondan sonra Kaddafi’nin Türklere bakış açısı biraz daha değişti.” diyerek CHP Liderini sözlerinden dolayı eleştirmişti.

Haber 7

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen