Sal. May 14th, 2024

Hayal gücünün sınırlarını zorlayan bilimkurgu filmlerinde en ilginç ürünler izleyiciye tanıtılır. Her görenin mutlaka kullanmak istediği bu teknoloji harikalarının bazıları gerçeğe dönüştü.


Bilim kurgu filmlerinde gördüğünüz teknolojilerden hangileri gerçek oldu?

Hangileri Gerçekleşti?

Modern bilim bu fantastik eserlerden etkilenerek geleceğe yönlendirecek bazı teknolojileri geliştirmeye başladı bile. Bazıları prototip bazıları ise gerçek olan bu ürünler şimdi hangi aşamasa hiç merak ettiniz mi? Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, bilim kurgudan gerçeğe dönüşen ürünleri tek tek biraraya getirdi.

 

Lazer Silahları

Bilim kurgu filmlerinin olmazsa olmaz teknolojilerinden biri de lazer silahlarıdır. İster kanun koruyucuları isterse galaksinin en korkunç suçluları bu silah sayesinde düşmanlarıyla savaşır.

Her çocuğun hayalini süsleyen bu cihaz günümüzde gerçekten yapılabilir mi?

Gerçek Lazerler

Günümüzde lazer silahlarını yapmak mümkün. Ancak filmlerde olduğu gibi foton parçacıkları ya da nükleer enerji yerine gerçek lazer silahları kimyasal karışımların gücünü kullanıyor.

Fotoğrafta gördüğünüz günümüzde kullanılan lazer silahlarından biri. Lazer ışınını oluşturmak için yüksek derecede enerji ve büyük optiklere ihtiyaç duyan gerçek lazerler DARPA ve Amerikan ordusu tarafından denenmeye başlandı.

Gerçek lazerler, filmlerdeki gibi kırmızı ya da mavi şeritler halinde ateşlenmiyor. Görünmeyen bir ısı dalgası sizi ortadan ikiye bölecek ve geleceğin savaşlarında ölümler böyle yaşanacak.

Bilim kurguda gördüğünüz cihazlardan en çok hangisinin gerçek olmasını isterdiniz?

(ShiftDelete.Net )

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen