Çar. May 1st, 2024

Keskin nişancıların hedefi olmamak için her yeri kendilerine siper edinen muhaliflerin kalaşnikof tüfeklerle karşılık verdiği görülüyor.

Silah seslerinin susmak bilmediği Bingazi’de yaşanan çatışmalar muhaliflerin cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde savaş alanına dönen sokaklarda göstericiler ile paralı askerlerin birbirlerine 100-200 metre uzaklıkta çatıştıkları dikkat çekiyor. Ağır makineli ve uzun namlulu tüfeğin yanı sıra uçaksavar mermilerinin de kullanıldığı çatışmalarda muhaliflerin taş ve sopaların yanı sıra kalaşnikof silahlarını da kullandıkları görünüyor.

Bingazi’de bir caddede keskin nişancıların tüfeğinden çıkacak mermilerden korunmaya çalışan göstericilerin yol kenarındaki araçların ve beton direklerin arkasına saklandıkları gözleniyor. Kaos ortamının hâkim olduğu sokakta sürücüsü bulunmayan bir araç yavaşça ilerliyor. Göstericilerin arasından kaçmaya çalışan bir ilk yardım aracında meydana gelen yanma ise paniğe yol açıyor. Birden hareket halindeki araçtan inmeye çalışan muhalifler, düşüp yuvarlanıyor.

Gece meydana gelen çatışmalarda ise mermilerin izleri gecenin karanlığını deliyor. Muhalifler bu çatışmalar esnasında ‘Allahuekber’ diye slogan atmaktan kendilerini alamıyor. Çatışmalarda onlarca gösterici yaralanırken, hastaneye kaldırılan bir bebeğin hayatını kaybettiği öğreniliyor. 

CİHAN

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen