Cum. May 3rd, 2024

Kütahya yolu üzerinde bulunan Sarev Basma Fabrikası’nda konuşan Sarar, Eskişehir’de 5 bin kişiye iş imkanı sağladıklarını belirterek, ”Atatürk’ün başlattığı sanayi devriminin ilk kuruluşlarından olan basma fabrikasına eskiden pamuk gelir, kumaş olur, basma yapılırdı. 1996 yılında fabrikayı eskimiş teknoloji ile üretilmiş makinelerle teslim aldık. Biz aldığımızda 200 işçi çalışıyordu. Bu fabrikaya 15 milyon dolar yatırım yaptık. Yeni teknoloji ile donattık. Şimdi fabrikada bizim ihtiyacımız olan kumaşı üretebiliyoruz. Babam, ‘Oğlum, mal mülk geçicidir, insanlara ekmek verelim, onlara iş öğretelim’ derdi. Bugün Eskişehir’de 5 bin kişiye iş veriyoruz” dedi.

Türkiye’nin tekstille büyüdüğüne dikkat çeken Cemalettin Sarar, “Tekstil bugün dünyada bir numara, ancak otomobil şu sıralar önümüze geçti. Kaliteli iş yaptıktan sonra nerde olursan ol seni bulup malını alıyorlar. Artık internet var. Bize internetten siparişler veriliyor. Biz tüm ürünlerimizi internetten de satabiliyoruz. Sarar 1944 ‘de kurulmuş. 67 yıllık, memleketini seven, dünyaya hizmet eden bir firmayız. Herkes dış ticaretten korkuyor. Biz Uzak Doğu’dan korkmuyoruz. Çin’den neden korkalım? Yeter ki devlet bize destek versin. Sonra biz her şeyin güzelini ve kalitelisini yaparız. Mısır’da 7 tane mağazamız vardı. İki tanesi yağmalandı. Hayırlısı olsun diyoruz. Yeter ki Mısır hükümeti düzelsin. Onlara dua ediyoruz. Demokrasiye geçerler. Biz her zaman onların yanındayız. Onlarla birlikte güzel günlere gitmek istiyoruz. Biz Mısır’da on tane mağazaya ulaşmak istiyorduk, ancak ikisi yağmanlandı. Üç mağaza daha açacaktık. Mallarımız hazır, depomuzda bekliyor. Türkiye ekonomisi gayet güzel. Ben sanayici arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sarar, Sarev’de üretilen eşarplara tarihi Odunpazarı Evleri ve Eskişehir’in değişik görüntülerini işlediklerini, bu yüzden çok fazla rağbet olduğunu söyledi. Sarar, fabrikalarında üretilen Eskişehirspor ve Bursaspor renklerinden oluşan yastık kılıfları ve nevresimlerin de futbolseverlerin ilgisini çektiğini sözlerine ekledi.

İHA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen