Sal. May 7th, 2024

Spor Toto Süper Lig’de en yakın takipçileri Fenerbahçe ve Bursaspor’un 2 puan önünde lider durumda bulunan Trabzonspor, 21 Şubat Pazartesi günü dönem dönem arzu etmediği sonuçlar aldığı Manisaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Geçen hafta Sivaspor’u yenerek tekrar çıkışa geçip moral bulan bordo-mavililer, bu kez güçlü rakibi karşısında puan kaybetmeden liderliğini sürdürmeye çalışacak.

-GÜNEŞ İSTİFA ETMİŞTİ-

Trabzonspor, Manisaspor ile tarihinde yaptığı ilk karşılaşmaya şok bir şekilde başlamış ve bu sonuç o dönemde de takımın başında bulunan teknik direktör Şenol Güneş’in istifasıyla sonuçlanmıştı.

2005-2006 sezonunda lige yükselen Manisaspor karşısında sahasında mağlup olan bordo-mavili takımda, teknik direktör Şenol Güneş’in üçüncü dönemi sona ermişti.

Manisaspor, söz konusu sezonun 7. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Trabzonspor’u 2-0’lık sonuçla mağlup etmesinin ardından şu an bordo-mavili takımın başında dördüncü dönemini yaşayan teknik direktör Şenol Güneş görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

MANİSA’DA 3 SEZON GALİBİYET YOK

Trabzonspor, Manisaspor deplasmanında yaptığı 4 sezonun maçlarında sadece tek galibiyet aldı.

2005-2006 sezonunda Manisa’dan 2-1’lik galibiyetle dönen bordo-mavililer, son 3 sezonda bu deplasmandan 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Karadeniz ekibi, böylece Manisa’dan bugüne dek bir kez 3 puanla dönmüş oldu.

-BU SEZON AVNİ AKER’DE TEK YENİLGİ-

Spor Toto Süper Lig’de ilk yarıyı Bursaspor’un 5 puan önünde lider kapatan Trabzonspor, ilk yarıdaki tek yenilgisini de 3-1’lik şok Manisaspor yenilgisiyle almıştı.

Teknik direktör Güneş yönetiminde Hüseyin Avni Aker Stadı’nda bu sezon tek yenilgi alan bordo-mavililer, bu sezon bir maçta en fazla golü de yine Ege temsilcisi rakibinden görmüş oldu.

-ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI

Trabzonspor’un, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenmesinde Manisaspor’un aldığı sonuç da dolaylı olarak etken olmuştu.

Beşiktaş’a deplasmanda 2-1 kaybeden bordo-mavililer, üçüncü sırada bulunan Bank Asya 1. Lig ekibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un Manisaspor’u mağlup etmesiyle ilk sıradaki yerini koruyamamış ve ve bu sonuçla kupadan elenmişti.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen