Sal. May 7th, 2024

“Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Ülkemizden”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Bisiklet”, “Kayak” ana temaları altında toplanan filmler, izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak. Film gösterimleri Fransız Kültür Merkezi, Galatasaray Aynalıgeçit ve Harbiye Pusula Sanat Evi’nde yapılacak.

Türkiye’nin ilk ve tek dağ filmleri festivali kapsamında bu yıl, 6 farklı tema çerçevesinde belirlenen, 20’si yerli, 19’u yabancı toplam 39 filmden oluşan bir seçki hazırlandı.

Yamaç paraşütünden kanoya, çeşitli doğa sporlarından kayağa kadar festivalin ruhuna uygun pek çok konuda çekilmiş yurtiçinden ve yurtdışından filmler bir hafta boyunca macera tutkunları ile buluşacak. Genç kuşaklarda kalıcı bir doğa kültürünün yerleşmesi adına önemli bir işlev gören ve bu alanda Türkiye’deki büyük bir boşluğu dolduran DFF kapsamında, film gösterimlerinin yanı sıra, fotoğraf sergileri açılıyor, kitap stantları kuruluyor ve uluslararası üne sahip konuşmacıların seminerlerine yer veriliyor. DFF bu sayede kent insanının bir parçası olduğu doğaya olan ilgisinin ve duyarlılığının arttırılması, buna dair bilinç düzeyinin yükseltilmesi hedefine daha güçlü adımlarla ilerliyor. Festivalin etkili olduğu ve kısa sürede fark yarattığı bir başka konu da Türkiye’de doğa belgeselciliğine sağladığı katkı.

Festival programı ve gösterim mekân detayları için www.dagfilmfest.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen