Cum. Nis 26th, 2024

Tuncel Haddini Aştı
BDP’li Tuncel ve Sakık’tan şok eden sözler
Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde yapılan nevruz kutlamalarından sonra olaylar çıktı. Polis göstericilerin taşlı saldırısının ardından basınçlı su ve gaz bombası ile müdahale etti. Kutlamalara katılan BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, göstericilere basınçlı su ve gaz bombası ile yapılan müdahale ardından tartıştığı Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Başkomiser Murat Çetiner’e tokat atıp, hakaret yağdırdı.
Mersin’de Nevruz Kutlamalarında konuşan BDP’li Sırrı Sakık ise kalabalığa Atatürk’ü yuhalattı.

Silopi’de Habur Yolu kenarındaki alanda yapılan nevruz kutlamalarına yaklaşık 20 bin kişi katıldı. BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel’in de katıldığı kutlamalar sonrası yaklaşık 2 bin kişi, ilçe merkezinde bulunan Sanat Sokağı’ndaki ’barış çadırı’na yürümek istedi. Güvenlik güçleri, grubun yürümesine izin vermedi. BDP Milletvekili Tuncel ile polis yetkilileri arasındaki görüşmeler sonuçsuz kalınca, grup yürüyüşe geçti. Bunun üzerine güvenlik güçleri de yürümekte direnen gruba gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti

Basınçlı su ile ıslanan İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ile destek kuvvet olarak Şırnak merkezden gelen başkomiser Murat Çetiner arasında tartışma başladı. Tartışma sırasında sinirlenen BDP’li Tuncel, görevli başkomisere, “Alçaklar. Ne yapıyorsunuz?” dedikten sonra tokat atarak, “Ne yapıyorsunuz, ne yaptınız çocuklara” dedi. BDP’liler araya girmeye çalışırken milletvekili Tuncel, polise yönelik hakaretini sürdürdü. Başkomiser Çetiner, Tuncel’in tepkisi üzerine, “Sizi uyardık. Ama uymadınız. Bize taş attınız. Biz de müdahale etmek zorunda kaldık” dedi. Tepkisini sürdüren Tuncel, ile başkomiser Çetiner arasındaki diyalog şöyle:

Tuncel: Defolun gidin buradan. Bunun hesabını vereceksiniz.

Başkomiser: Bir milletvekili olarak bana tokat attınız. Siz mi anlamıyorsunuz biz mi anlamıyoruz? Sizi ikaz ettik ama dinlemediniz.

Tuncel: Nerede ikaz ettiniz? Böyle arkamızı dönerken su sıkmak kalleşliktir. Sizin gibi adi, bu halkın düşmanlığını yapmayın

Başkomiser: Terbiyesizlik yapmayın.

Tuncel: Bir sürü yaralı var orada

Başkomiser: Siz taş attınız.

Tuncel: Kim taş attı? Bunun hesabın vereceksiniz. Bu halka yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Vurun beni öldürün. Ben buradayım. Beni öldürün.

Bu konuşmalardan da bir çözüm çıkmaması üzerine polisin göstericilere müdahalesi devam etti. Polisin basınçlı su ve gaz bombaları kullanması ile göstericiler dağıtıldı. Silopi İlçesi’nde mahalle aralarına kaçan göstericiler ile bunları yakalamaya çalışan polis arasındaki koşuşturma, sokak aralarında devam etti.

ATATÜRK’Ü YUHALATTI

Mersin’de Nevruz Kutlamalarında konuşan BDP’li Sırrı Sakık, kalabalığa Atatürk’ü yuhalattı.

Mersin’de Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) düzenlediği nevruz mitingine sağınak yağışa rağmen yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının açıldığı mitinge katılan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, katılımcıların nevruz bayramını Kürtçe cümlelerle kutladı, konuşmasını ise Türkçe sürdürdü.

Konuşmasında Çanakkale’de Türk-Kürt beraber Kurtuluş Savaşı verildiğini söyleyen Sakık, “Ancak sonra İttihat ve Terraki geleneği bu ruha ihanet etti” dedi.

Sakık başta Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere, geçmiş birçok cumhurbaşkanı ve başbakanın ismini tek tek sayarak inkarcılıkla suçladı. Kalabalık bu esnada Atatürk de dahil olmak üzere ismi sayılan bütün liderleri yuhaladı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen