Çar. May 1st, 2024

Yıldız transferleriyle sezona büyük beklentilerle giren, ancak sezon ilerledikçe istediği sonuçlara ulaşamayan siyah-beyazlı takım, bunun yanında oyuncularının kritik anlarda gördüğü kırmızı kartlarla büyük sıkıntı yaşadı.

Beşiktaş, kırmızı kartlarla eksik kaldığı 8 resmi maçta 6 yenilgi alırken, sadece 1 kez kazanabildi. Siyah-beyazlı ekip, eksik kaldığı 1 maçtan ise beraberlikle ayrıldı.

-LİGDE 15 PUAN GİTTİ-

Beşiktaş, kırmızı kart konusunda en büyük sıkıntıyı Spor Toto Süper Lig maçlarında yaşadı.

Ligde 6 kez rakibi karşısında 10 kişi kalan ”Kara Kartallar”, bu şekilde 15 puan yitirdi. Siyah-beyazlı ekip, 89. dakikada Necip’in cezasını Ziraat Türkiye Kupası’nda çekerek ligde Trabzonspor karşısında forma giymek için bilerek gördüğü kırmızı kartta Medical Park Antalyaspor’u 2-0 yendi.

-AVRUPA’DA DA HIRÇINDI-

Siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi’nde de hırçın görüntü sergiledi.

Avrupa’da başarılı görüntü çizen Beşiktaş, bu kulvarda iki kez eksik mücadele etmek zorunda kaldı. Grup maçlarında deplasmanda Porto ile 1-1 berabere kaldığı maçta İbrahim Toraman’ın kırmızı kart görmesiyle eksik kalan Beşiktaş, 2. turda da Dinamo Kiev ile kendi sahasında oynadığı ve 4-1 yitirdiği maçta ise Quaresma’yı bu şekilde kaybetti.

-KRİTİK ANLARDA DRAMATİK KARTLAR-

Kırmızı kartlarla başı çok ağrıyan Beşiktaş, dramatik anlar yaşadı.

Ligin 16. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda oynanan maçta daha ilk yarıda 38. dakikada Guti’nin hakeme itirazdan dolayı kırmızı kart görmesiyle eksik kalan Beşiktaş, ikinci yarıda yediği gollerle karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Siyah-beyazlı ekip, en kritik anları ise güçlü rakipleri Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı maçlarda yaşadı.

22. haftada Fenerbahçe ile karşılaşan Beşiktaş, iyi oynadığı ve 2-1 önde olduğu sırada Ferrari’nin, Lugano’ya yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görmesiyle çöktü. Güçlü rakibi karşısında 10 kişi kalan siyah-beyazlı ekip, peş peşe kalesinde gördüğü gollerle mücadeleden 4-2 yenik ayrıldı.

Beşiktaş, son olarak 24. haftada Trabzonspor ile kendi sahasında oynadığı maçta aynı görüntüyü yaşadı. Rakibini Fiyapı İnönü Stadı’nda konuk eden ve 1 kişi fazla oynamanın avantajını da yakalayan siyah-beyazlı takım, 69. dakikada bu sefer Sivok’u kaybetti ve 88. dakikada yediği golle 2-1 mağlup oldu.

-TECRÜBELİ OYUNCULAR YAKTI-

Beşiktaş’ı bu sezon kırmızı kartlarda en çok tecrübeli ve yıldız olarak değerlendirilen oyuncular yaktı.

Real Madrid’de yıllarca oynayan ve Beşiktaş’ta kaptanlığa kadar yükselen 35 yaşındaki Guti’nin yanı sıra Avrupa’nın önemli kulüplerinde yer alan 28 yaşındaki Quaresma, İspanya’da tecrübe kazanan Türkiye’de büyük takımlarda oynayan 34 yaşındaki Aurelio ve uzun yıllardan beri siyah-beyazlı ekipte forma giyen 30 yaşındaki İbrahim Toraman’ın yanı sıra 32 yaşındaki Ferrari, 31 yaşındaki Tabata ve 28 yaşındaki Sivok gördükleri kırmızı kartlarla hem takımlarını zor durumda bıraktılar, hem de tecrübelerine yakışmayan harekette bulundular.

-GENÇLERDEN NECİP TRABZONSPOR MAÇI İÇİN GÖRDÜ-

Tecrübeli oyuncuların yanında sadece genç oyuncu Necip kırmızı kart gördü.

Genç oyuncu, takımının Medical Park Antalyaspor’u 2-0 yendiği maçta bilerek kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü. Cezasını Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında çeken Necip, Trabzonspor karşısında forma giyme şansı yakaladı.

-KIRMIZI KARTLAR VE SONUÇLAR-

Beşiktaş’ta oyuncuların gördüğü kırmızı kartlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Spor Toto Süper Lig:

Beşiktaş-Manisaspor…………..: 2-3 (Dk. 54 Tabata)

Eskişehirspor-Beşiktaş………..: 2-0 (Dk. 38 Guti)

İstanbul Büyükşehir Bel.-Beşiktaş: 2-1 (Dk. 44 Aurelio)

Beşiktaş-Fenerbahçe…………..: 2-4 (Dk. 63 Ferrari)

Medical Park Antalyaspor-Beşiktaş: 0-2 (Dk. 89 Necip)

Beşiktaş-Trabzonspor………….: 1-2 (Dk. 69 Sivok)

UEFA Avrupa Ligi:

Porto-Beşiktaş……………….: 1-1 (Dk. 66 İbrahim Toraman)

Beşiktaş-Dinamo Kiev………….: 1-4 (Dk. 90 3 Quaresma)

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen