Cum. Nis 26th, 2024

Spor Toto Süper Lig’de dün Beşiktaş ile yapılan karşılaşmada Sivok ile girdiği ikili mücadelede burnuna darbe almasına karşın oyuna devam eden ve attığı golle takımının sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılmasını sağlayan Trabzonspor’un golcü oyuncusu Burak Yılmaz’ın ameliyat olduğu açıklandı.

Kulüp doktoru Hakan Ayaz, bordo-mavili kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Beşiktaş maçının ilk yarısında Sivok ile girdiği ikili mücadelede aldığı darbeyle sakatlanan Burak Yılmaz’ın burun nazal kemiğinde iki yerden kırık tespit edildiğini belirtti.

Müsabakayı yapılan tampon müdahalesiyle tamamlayabilen Burak’ın maç bitiminde en hızlı şekilde hastaneye transfer edildiğini anlatan Hakan Ayaz, ”Burada gerekli tetkikleri ve muayenesi, konunun uzmanı tarafından gerçekleştirilen oyuncumuzun burnundaki kırığa müdahale ihtiyacı doğmuştur. Önce lokal anesteziyle yapılmaya çalışılan operasyon, kırığın muhteviyatı ve pozisyonu gereği çok ağrılı olması üzerine genel anestezi altında, ameliyathane şartlarında gerçekleştirilmiştir. Operasyon sonrası bir süre dinlendirilen Burak Yılmaz, doktorunun uygun görmesi üzerine bugün itibariyle taburcu edilmiştir. Bu kırıklarının tam olarak iyileşme süresi yaklaşık 1.5–2 aydır” dedi.

Burak’ın operasyonu yapan uzmanın önerileri doğrultusunda birkaç gün evde dinleneceğini ifade eden Ayaz, ”Ardından uygun görüldüğü zaman kondisyon salonunda sınırlı antrenmanlarına başlayabilecektir. Sporcumuzun takımla birlikte antrenmanlara ne zaman çıkacağına ise yapılacak kontrollerden sonra karar verilecektir. Burak Yılmaz’ın kırığının kaynaması ve aldığı şekle bağlı olarak, uygun görüldüğünde maskeyle müsabaka oynaması değerlendirilecektir” diye konuştu.

-GLOWACKİ DE SAKAT-

Beşiktaş maçının ilk yarısında Polonyalı oyuncu Glowacki’nin de sağ ayak bileğine aldığı şiddetli darbe sonucu ciddi yumuşak doku travması geçirdiğini belirten Ayaz, ”Sporcumuzun anında yapılan değerlendirmesinde, ayak bileğinde muhtemel bağ yırtığıyla birlikte ciddi seviyede kanama, ödem ve şişlik tespit edilmiştir. Buna rağmen devre arasında yapılan müdahalenin ardından kendi isteği doğrultusunda maça devam etmesi sağlanmıştır. Acil tedavisi yapılan ve şu anda dinlendirilen oyuncumuzun, yapılacak tetkiklerinden sonra durumu netlik kazanacaktır” dedi.

Ayaz ayrıca, maçın ilk devresinde Cale’nin karnına aldığı darbe sonucu spazm geçirdiğini ve bu nedenle bağırsaklarının bozulduğunu dile getirerek, devre arasında yaptıkları tedaviyle Cale’nin de maçı tamamlamasının sağlandığını vurguladı.

İkinci devre arka adalesine aldığı darbe sonucu adalesinde hafif sertleşme olduğunu ifade eden Colman’ın maçın 82. dakikasına kadar oyuna devam ettiğini kaydeden Ayaz, maç sonrasında yapılan kontrollerde ise bu oyuncuda ciddi bir olumsuz bulguya rastlanmadığını belirtti.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen