Pts. May 6th, 2024

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği ‘Yılın Basın Fotoğrafları’ ödül törenine MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’ın protestosu damgasını vurdu. Vural önce ödül verdi daha sonra kendisine verilen fotoğraf makinesini yere bırakarak Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin tutuklanmasını protesto etti.

Oktay Vural’ın sözleri ve fotoğraf makinesini yere bırakarak yaptığı protesto, geceye damgasını vurdu. Vural ilk olarak ‘Çevre’ dalında ödül vermesine tepki gösterirken, siyaset dalında ödül vermeyi tercih ettiğini ancak kendisine daha ‘light’ bir alanda ödül verdirilmesinin de manidar olduğunu söyledi. Vural, “Zaman zaman böyle soru sorulur mu denir. Ama inadına hürriyet inadına basın özgürlüğü. Basınımız büyük çaba sarf ediyor. Kullandığınız objektif milletimizin objektifidir.

Çektiğiniz her bir kare, yazdığınız her bir yazı ileride aleyhinize delil olarak kullanılabilir” sözleri de salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Vural ödülü verdikten sonra salonda bulunanların fotoğrafını çekmek yerine fotoğraf makinesini yere bıraktı. Vural, “Zaman zaman gazeteci arkadaşlarımız kameralarını ya da fotoğraf makinelerini yere bırakıyorlar. Ben de bunu yapıyorum” sözleri de salondan büyük alkış aldı.

İHA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen