Paz. May 19th, 2024

30’luk aşık 15’lik liseli için katliam yaptı

Elazığ’ın Kovancılar İlçesi’nde 32 yaşındaki Burhan Demirel, evlenme teklifini kabul etmeyen akrabası 15 yaşındaki lise öğrencisi Nebahat Karakaya ile babası 50 yaşındaki Cemal Karakaya’yı av tüfeğiyle öldürdü.

Elazığ kent merkezinde yaşayan Burhan Demirel, sabah saatlerinde Kovancılar ilçesi Çaybaşı Mahallesinde oturan kendisi gibi inşaat işçisi akrabası Cemal Karakaya’nın (50) evine geldi. Demirel, bahçedeki Karakaya ve evin kapısında duran kızı Nebahat’a (15) av tüfeğiyle ateş etti. Karakaya olay yerinde, ağır yaralanan babası da Elazığ’a kaldırılırken ambulansta hayatını kaybetti.

Olayın ardından kaçan Demirel’in, Nebahat Karakaya’yı ailesinden bir yıldır ısrarla bir kaç kez istediği, fakat ailenin kızın yaşının küçük olması nedeniyle karşı çıktığı, bu nedenle aralarında tartışma yaşandığı belirtildi. Palu Kız Meslek Lisesi’ne giden Nebahat Karakaya’nın bindiği okul servis aracının önünü keserek, genç kızı kaçırma girişiminde bulunan Demirel’in bir ay önce de aileyi ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında Kovancılar Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu, gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakıldığı belirtildi. Olayın ardından Cemal Karakaya’nın kızını okula götürüp getirdiği öğrenildi. Burhan D.’nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

“ŞİKAYET ETTİK, SAVCILIK ÖNLEM ALMADI”

Burhan Demirel’in öldürdüğü Nebahat Karakaya ile babası Cemal Karakaya’nın cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastane önüne gelen liseli kızın dayısı Fadlı Şeker, defalarca şikayet etmelerine rağmen önlem almayan polis ve savcılığa sitemde bulundu. Demirel’in bir yıldır kızı ve ailesini rahatsız ettiğini belirten Şeker, “Defalarca tehdit etti, servis aracının önünü keserek kızı kaçırmaya kalkıştı. Eniştem 5-6 kez savcılığa şikayette bulundu. Polis yakaladı, savcılık serbest bıraktı. Devlet yakalıyor niye serbest bırakıyor. İlla birileri öldükten sonra mı yakalanacak. Şimdi artık yakalasa da boş. Yeğenim öldü. Emniyet eniştemin telefonunu bile dinlemeye almıştı. Savcılık da almış içeri tekrar serbest bırakmış. Sabahleyin eniştkemi ve yeğenimi vurdu. Polis 45 dakika sonra geldi. Beş dakika içerisinde gelseydi, yakalardı” dedi.

Nebahat Karakaya’nın da Burhan Demirel’i sevmediğini ve evlenmek istemediğini söyleyen Şeker, “Eğer kız sevseydi, onunla kaçar giderdi. O, kızımıza layık değildi. Aile gerekli her yere başvurdu ama gerekli önlem alınmadı. Bu adam Elazığ’da oturuyor, eline silah alıp Kovancılara kadar geliyor. İşte bir şey yapmazsan sonucu bu olur” dedi

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen