Paz. Nis 28th, 2024

Ümit Özdağ: Apo’yu Asmayacağız

Ümit Özdağ: Apo’yu asmayacağız
2007 genel seçimleri öncesi Erzurum mitinginde bölücübaşının asılmasıyla ilgili Başbakan Erdoğan’a iletilmek üzere vatandaşa ip atan Devlet Bahçeli’nin milletvekili adayı Ümit Özdağ “MHP’nin yönettiği Türkiye’de Abdullah Öcalan hukukun üstünlüğüne saygı duyduğumuz için, asılmayacaktır” dedi.

MHP İstanbul milletvekili adayı Ümit Özdağ , Apo’nun asılması konusunda partisinin genel başkanı ile fikir ayrılığına düştü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Apo’yu asacağız” söylemlerine karşın, MHP’nin İstanbul milletvekili adayı Ümit Özdağ “Apo’yu asmayacağız” dedi.

APO’YU ASMAYACAĞIZ
CNN Türk ekranlarında gazeteci Ahmet Hakan’ın modere ettiği Tarafsız Bölge’de kürt meselesinin çözümü hakkında görüşlerini dile getiren Özdağ “ Şu anda Atatürk’ün bir tek partisi varsa MHP’dir. Atatürk”ün yeni CHP ile hiçbir bağı yoktur. MHP iktidarın ortağı iken Abdullah Öcalan asılamamıştı. Bazı kurumlar Apo’nun asılmasına karşı olduğu için MHP bu hedefine ulaşamamıştır. Eğer biz yüzde 38 alsaydık şimdi Abdullah Öcalan yaşamıyordu. ” dedi.
Terörle mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Özdağ “ Terörle müzakere değil, terörle mücadele yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye terörle mücadeleyi 2003 yılında beri mücadele edilmiyor. MHP terörle müzakere etmeyecektir. MHP’nin yönettiği Türkiye’de Abdullah Öcalan hukukun üstünlüğüne saygı duyduğumuz için, asılmayacaktır ama emin olun İmralı’da ölecektir.” dedi.

TÜRKİYE’Yİ BÖYLE HAYAL ETMEDİ
CHP İstanbul Milletvekili adayı Prof.Dr. Binnaz Toprak, MHP ile Atatürk’ün bir bağı olmadığını düşündüğünü ifade ederek “Atatürk’ün 2010’lu yıllarda düşlediği Türkiye böyle bir Türkiye değildi. Yurtta sulh, cihanda sulh meselesini gündeme getiren bir lider, herhalde bugün insanlarının dağlara çıktığı, birbirine girmiş olduğu bir ülke hayal etmiş olabileceğini düşündüğünü zannetmiyorum. O dönemin Atatürk’ün hayalinde ki Türkiye gerçekten böyle değildi.” dedi.

BAŞKENT ANKARA KALACAK
“Anayasanın ilk üç maddesine gelince. CHP’nin PM ve MYK üyelerinden oluşturduğu bir anayasa komisyonu var. Bu komisyon uzun bir süredir çalışıyor. Seçimden önce yeni anayasanın ilkelerini açıklayacağız. İlk üç maddeyi değiştirmeyi düşünmüyoruz. Başkent Ankara olarak kalmalıdır” dedi.

BAŞKENT ÇORUM OLSUN

BDP’nin İstanbul’da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Altan Tan ise ilginç bir fikir ortaya atarak “Yarın bir gün ihtiyaç olsa, başkenti Çorum yapmak istesek, bunun ne mahsuru var? Böyle bir madde olmaz.” dedi. Binnaz Toprak ise devletin bir takım sembollerine vatandaşın karışamayacağını kaydederek “Ankara’nın başkentlikten çıkarılmasına ne gerek var? Kimse bundan rahatsız değil.” dedi.

Binnaz Toprak’ın “Hakikatleri araştırma komisyonu” hakkında görüşlerini bildirmesinden sonra MHP İstanbul milletvekili adayı Prof.Dr.Ümit Özdağ “Hakikatleri araştırma komisyonu diyorsanız bu bir PKK kavramıdır, bu bir Öcalan önerisidir. Devletle PKK’yı eş düzeye koyacaksınız. Hukuk devletlerinde savcılar vardır, mahkemeler vardır. Neden böyle bir oluşuma ihtiyaç duyuyorsunuz” dedi.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen