Cum. Nis 26th, 2024

Türkiye artık yarış takviminde yok

Formula 1’in Türkiye’de yapılıp yapılmayacağı sonunda netleşti. Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, “Türkiye artık yarış takviminde değil” dedi.

Türkiye’nin ve İstanbul’un en büyük uluslararası tanıtım projelerinden biri olarak, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve devletin ortak projesi şeklinde hayata geçirilen Formula 1 İstanbul yarışları 2012’de yapılmayacak.

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, Türkiye’nin gelecek yılki yarış takviminde olmadığını açıkladı. Gelecek yıl Türkiye yerine Bahreyn takvime dahil oldu.

İstanbulPark, Formula 1 takvimine 2005’te girmişti. Yarışların yapıldığı İstanbul Park pistine 230 milyon dolar harcandı. Ancak daha ilk yarıştan sonra zarar ettiği gerekçesiyle pistin işletmesi yıllık 3 milyon dolar karşılığında, Bernie Ecclestone’a devredildi.

Türkiye’nin, yarışın İstanbul’da yapılabilmesi için Ecclestone’a her yıl ödediği miktar ise 13,5 milyon dolar düzeyindeydi.

Bu takvime göre gelecek yıl yarışlar 18 Mart’ta başlayacak. Bahreyn Grand Prix’si ise Kasım ayına alındı. Ayrıca Teksas’taki ABD Grand Prix, oldukça soğuk bir tarih olan 18 Kasım’da görünüyor.

Ecclestone’un hazırladığı takvimin son hali şöyle;

18 Mart: Australya GP
25 Mart Malezya GP
8 Nisan Çin GP
22 Nisan: Hindistan GP
13 Mayıs: İspanya GP
27 Mayıs: Monako GP
10 Haziran: Kanada GP
24 Haziran: Avrupa GP
8 Temmuz: İngiltere GP
22 Temmuz: Almanya GP
29 Temmuz: Macaristan GP
2 Eylül: Belçika GP
9 Eylül: İtalya GP
23 Eylül: Singapur GP
7 Ekim: Japonya GP
14 Ekim: Kore GP
28 Ekim: Abu Dabi GP
4 Kasım: Bahreyn GP
18 Kasım: ABD GP
25 Kasım: Brezilya GP

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen