Cum. Nis 26th, 2024

İnternet andıcı iddianamesi kabul edildi

İnternet andıcı iddianamesi İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede bir numaralı sanık emekli Orgeneral Hasan Iğsız olarak yer aldı. Savcı, Ege Ordu Komutanı Nusret Taşdelen’in de aralarında bulunduğu toplam 22 sanık hakkında yakalama kararı istedi.

Hükümet aleyhinde propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu iddia edilen ‘İnternet Andıcı’ iddianamesi mahkeme tarafından kabul edildi.

Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tuğamiral Alaettin Sevim de sanıklar arasında yer alıyor.

Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu iddia edilen internet siteleriyle ilgili yürütülen ‘internet andıcı’ soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Oy birliği ile kabul edilen iddianamenin “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davası ile birleştirme talebi daha sonra değerlendirilecek.

İddianamede sanıklar, ’Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütü yönetme ve silahlı terör örgütüne üye olmak’ ile suçlandı. 22 sanıklı iddianamede bir numaralı sanık emekli Orgeneral Hasan Iğsız olarak yer aldı.

SAVCIDAN YAKALAMA TALEBİ

Bu arada iddianame kapsamında savcı, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler’in de aralarında bulunduğu ‘İnternet Andıcı’nın 22 sanığı hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen