Cum. May 17th, 2024

Nurofen adlı soğuk algınlığı ilacının içerisine yanlışlıkla şizofreni hastalarının kullandığı antideprasif ilacın yerleştirildiği ortaya çıktı.


İngiltere inanılmaz bir ilaç skandalıyla çalkalanıyor. Nurofen adlı soğuk algınlığı ilacının içerisine yanlışlıkla şizofreni hastalarının kullandığı antideprasif ilacın yerleştirildiği ortaya çıktı. Nurofen’in üç ayrı ilacı piyasadan çekiltiği belirtildi.

Nurofen Plus isimli soğuk algınlığı ilacının içinden şizofreni ilaçları çıktı. Olayın İngiltere‘de hayvan hakları savunucuları tarafından kasten yapıldığı söyleniyor.

TÜRKİYE’DE DE SATIŞTA AMA…

İlacın Türkiye‘deki türleriyle hiçbir ilgisi olmadığı söyleniyor.

YARIM MİLYON İLAÇ DEĞİŞTİRİLMİŞ

Nurofen Plus’ın hedef seçilmesinin sebebi ise bazı ilaçların testlerini hayvanlar üzerinde yapıyor olması. Yaklaşık yarım milyon şüpheli tabletin toptancıların depolarındayken değiştirildiği düşünülüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Nurofen Plus’ın basın temsilcisi ilaçların farklı paketlere koyulduğunu. Bu olayın da ilacın eczanelere varana kadar farkedilmediği. Konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Yanlışlıkla şizofreni, mani ve bipolar bozukluğu tedavisinde kullanılan ilacı alanların uyuklama hali içine girebilecekleri açıklandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen