Çar. May 1st, 2024

Erdoğan’dan Bdp’ye Üstü Kapalı Mesaj

Erdoğan’dan BDP’ye üstü kapalı mesaj
Erdoğan, Ak Parti’nin İstanbul İl Başkanlığı’nın iftarında konuştu.

Terörle mücadelede ne gerekiyorsa yapılacağını söyleyen ve ‘operasyonsa operasyon’ diyen Başbakan Erdoğan, hava harekatına yönelik eleştirilere cevap verdi, BDP’ye seslendi.

Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik yapılan hava harekatıyla ilgili konuştu.

“Vatandaşa, askere, polise silah doğrultan ininden bulunup çıkarılacaktır, bunun için operasyonsa operasyon” diyen Erdoğan, terörle mücadelenin diğer boyutlarını da göz ardı etmediklerini söyledi.

‘Devletin adaleti ve şefkati’ vurgusu yaparak mücadele esnasında geçmiş dönemde yaşananlara müsaade etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, isim vermeden BDP’ye de seslendi: Terörle aranıza mesafe koyun, meşruiyet zeminine dönün; dönecekler de…

Başbakan Erdoğan, Kuzay Irak’taki PKK kamplarına yönelik yapılan hava harekatıyla ilgili ilk kez geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Asimilasyon politikalarını bitiriyor. Millete gittiğimiz her seçimde kardeşlik siyasetimiz ibra edildi bu nedenle 3 seçim istikrarlı bir şekilde kazanıldı. Bu birlik siyaseti sayesinde Türkiye tarihi mesafeler aldı. B,iz aklımızla gönlümüzle bu yola çıktık. Yolun bir yerinde aklımızı bir yerinde vicdanımızı koltuğa feda etmedik. Bu güne kadar böyle geldik, böyle yürüyeceğiz. Meşrutiyetin yegane adresinin TBMM olduğunu milletimiz biliyor. Milletimizin birlik ve bütünlüğü sayesinde başta inandık böyle devam ettik.

PUSULARIYLA DEŞİFRE OLDULAR

AK Parti iktidarı ile illegal örgütler çöktü. Kin nefret tohumları eken organize suç şebekeleri hallaç pamuğu gibi savrulmaya başladı. Suyun başı tutulunca sular temiz akmaya başladı. Tıkanan yolar açılınca milletimiz aynı anda bütün alanlarda ayağa kalktı. Eski aktörlerin açtığı yaralar kapandı. Kronik sorunların çözümü ete kemiğe büründü. Türkiye hiç konuşamadığı kadar konuştu, konuşuyor. Demokratik kanallar açıldı. Bütün oyunlar tezgâhlar boşa çıktı. Türkiye demokrasi ile büyüdü dünyanın saygın ülkeleri arasına girdi. Bildikleri eski yöntemlerle Türkiye’yi durdurmaya çalıştılar. Eski günler geri gelsin istediler. Pusularıyla deşifre oldular. Zira Türkiye artık yeni bir Türkiye. Ülkemiz ne zaman ayağa kalksa terörün taşeronları can yakarak can alarak terör sektörü oluşturmuşlardı. Demokrasinin genişlemesi alanlarını daralttı. AK Parti bütün ülkeyi kucaklamaya devam etti edecek. Hiçbir vatandaşımızın kalbinin kırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Zerre kadar geri adım atmadık atmayacağız. bugün bu istikametteyiz yarın da bu istikamette olacağız. Çok manidardır göz yaşları karşısında bile. Terör ile masum vatandaşı sadece siz birbirinden ayıramazsınız. Biz değil vatandaşımızın malının zarar görmesini tırnağının zarar görmesine izin vermeyiz.

DEVLET İLE VATANDAŞIN ARASINA GİREMEZLER

Bizim dönemimizde bir tane faili meçhul gösteremezsiniz. Eksiklerimiz olabilir, azami ölçüde başarı aldık. Kepenk kapatmak zorunda olan vatandaşımızda bizi biliyor. Biz 74 milyon vatandaşımızın hukukunu korumaya devam edeceğiz. Geleceğe omuz omuza yürüyeceğiz. 30 yıldır tartışılan darbe anayasasının milletin kabul edeceği anayasa ile değiştireceğiz. Biz teşebbüs edeceğiz. Diğer partilerle de randevu isteyeceğiz. Kabul ederler etmezler. Biz bu partilere anayasa teklifi ile değil yeni anayasayı birlikte yapalım teklifi ile gidelim diyeceğiz. 336 milletvekilimiz var. Biz çoğunluk olarak değil kaç kişi girelim derseler o kadar gireceğiz. Bizim derdimiz üzüm yemek olacak. İnsan öldürmeyi hayat biçimi haline getirenler hak ettiklerini bulacaklardır. Polise askere ensesinden silah doğrultanı kimse masum vatandaşımızla karıştıramaz. Hayata masumiyete kastedenler vatandaş ile devletin arasına giremez. Devlet hukuka tabiidir ve vatandaşa tabiidir. Millet hala o günlerin bedelini ödüyor. Bedel maddi değildir bunu tüm vatandaşımız bunu bilsin. Şehidimizin kanını milyar dolarlara değişmeyiz. Terörle Türkiye çekilmek istendiği girdaba asla düşmeyecek Bunun güvenimizi rehin almasına asla izin vermeyeceğiz. Terörle mücadelenin iletişim diplomatik psikolojik boyutu olacaktır.

TARİHİN TEKERRÜR ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Bugün 74 milyon ayrın 100 milyon vatandaşımızı hukukunu koruyacağız. Bu memleketin bütün evlatşarı bundan emin olsunlar geleceğe güven içinde baksınlar. Hukuk terazisini meşruiyet hakkını çiğnemeden bu terör örgütüne yol vermeyeceğiz. Devlet bu milletin huzuru için operasyon yapacaktır bu onun en doğal hakkıdır. Devletin mal güvenliğini can güvenliğini akıl güvenliğini tesis etmesi lazım. Bunları yapmak için ne gerekiyorsa hepsini yapacağız. Devlet cinayet tasarımcıları karşısında geri adım atmayacak terörle mücadelede de tarihin tekerrür etmesine izin vermeyeceğiz. Karanlık günleri bekleyenler boşa beklerler. Biz demokrasiden hukuktan feragat etmeden kardeşliğimizi koruyacağız. Şehirlerarası seyahatlerin azaba dönüştüğü günler geride bırakıldı. Tıkanan yollar açıldı bir daha kapanamaz. Demokrasiye mayın döşeyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ramazan aşında dedim ki’ kabileler mübarek aylarda silahlarını kullanmazlardı’ yavrularımızı bu mübarek ayda kurşun sıktılar. O zaman biz de gerekeni yaptık gerekenler sonuna kadar yapılacaktır. Bu operasyonların tamamı Kandil’den içerdeki odaklarına kadar devam edecek. Bu operasyonlar asla sivil halka yönelik değildir. Bunlar şehre inme gayretindeler.

TBMM’YE GELECEKLER BAŞKA ÇARELERİ YOK

Ben Kürt kardeşlerimi PKK’lılarla mukayese edilemeyecek kadar seviyorum. Türkü, Lazı, Boşnağını seviyorum . İnsanı yaradandan ötürü seviyorum. Bir insanın ölümüne neden olmak alemi öldürmek gibidir. Terör örgütünün lügatinde bu yok. Terörün pazarı yerini huzura kardeşliğe bırakacak. Bir mübarek iftar vaktinde diyorum ki; gayri meşru olan ile cinayet ile kan ile pusu ile aranızdaki mesafeyi açmazsanız oy aldığınız vatandaşlarınıza ihanet etmiş olursunuz. Bunlar da TBMM’ye gelecek. Başka çareleri yok. 1 Ekim’den sonra gelmezlerse, yemin etmeye gelmezseniz ‘Siz bilirsiniz’ diyeceğiz. Hakkari’de ramazan fitresini Ankara’ya göndererek ‘bunu Somali’ye gönder’ diyen kardeşimde benim öz kardeşimdir. Bizler nerede acı çeken varsa merhamet elimizi uzatmaya çalışıyoruz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen