Cts. Nis 27th, 2024

Kaddafi’nin Bayrağı Ankara’dan İndirildi

Kaddafi’nin bayrağı Ankara’dan indirildi
Muhaliflerin başkent Trablus’a girmesinin ardından Ankara’daki büyükelçilik binasındaki bayrak indirildi.

Libya’da 6 aydır süren iç savaşta sona yaklaşılırken Ankara’daki Büyükelçilik’te hareketli saatler yaşanıyor. Dün muhaliflerin başkent Trablus’a girmesinin ardından bu sabah Ankara’daki Büyükelçilik binasına gelen personelin ilk işi Kaddafi yönetimini temsil eden bayrağı direkten indirmek oldu.

Bir süre boş kalan direğe Libya’daki Ulusal Geçiş Konseyi’nin yani muhaliflerin bayrağı dikildi. Bayrak değişimi sırasında elçilik çalışanları arasında küçük bir tartışma yaşandı. Ancak yeni bayrak dikilirken elçilikte bir bayram havası yaşandı.

Zafer marşlarının çalındığı elçiliğe gelen Libyalılar, ellerindeki yeni bayraklarla törene dönüşen olayla eşlik etti. Değişimle ilgili açıklama yapmak isteyen büyükelçi, bayrağı değiştirenler tarafından engellendi. Kutlamaya dönüşen değişim sırasında Kaddafi posterleri de yakıldı.

KADDAFİ KÖŞEYE SIKIŞTI

İsyancıların başkenti ele geçirmesi, Trablus ve Bingazi’de dün sevinçle karşılandı. Bugün ise her iki kentin sokaklarında dün geceki sevinç gösterilerinden kalanlar ve havaya sıkılan mermilerin kovanları kaldı. Kaddafi güçlerinin Trablus’un yüzde 15 civarında bir bölümünü elinde tuttuğunu açıklandı. Uluslararası ajanslar, Kaddafi güçleri ile muhalifler arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığını bildiriyor.

Kaddafi güçlerinin kaldıkları Rixos otelini ablukaya alması nedeniyle mahsur kalan yabancı gazeteciler hala otelde. Muhalif güçler ile Kaddafi yanlıların otel etrafında zaman zaman çatıştıkları belirtiliyor. Üç oğlu gözaltına alınan Kaddafi’nin ise ailesinin geri kalan fertleriyle birlikte nerede olduğu henüz netlik kazanmadı. Trablus’ta devam eden çatışmaların ağırlıklı olarak Kaddafi’nin kalesi olarak bilinen Bab el-Aziziye bölgesinde yoğunlaştığı belirtiliyor. Kaddafi’nin bu bölgede bulunan sarayında olup olmadığı ise bilinmiyor.

AB YARDIMA HAZIR

Kaddafi döneminin fiilen sona ermesine dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Avrupa Birliği (AB) yaptığı açıklamada, Kaddafi sonrasında yeni sistemin kurulma sürecinde Ulusal Geçiş Konseyi’ne destek olacaklarını söyledi. AB Dışişleri Bakanı Catherine Ashton’ın sözcüsü Michael Mann, “Kaddafi rejiminin son anlarına tanıklık ediyoruz” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen