Pts. May 6th, 2024

TSK’dan ‘Hasdal’ açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı ‘Hasdal Cezaevi’nde yapılan toplantıya ilişkin açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘Bahse konu toplantı izinle ve komutanlardaki müşavirlerin katılımı ile yapıldı. Bu toplantıya iddia edilen anlamları yüklemek yanlıştır’ denildi.

İŞTE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NIN RESMİ İNTERNET SİTESİ’NDEN DUYURDUĞU O BASIN AÇIKLAMASI


TARIH : 22 Ağustos 2011

SAAT : 12:22

NO : BA – 12 / 11

1. 22 Ağustos 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yapılan bir toplantıdan bahsedilmektedir.

2. Bahse konu toplantı, Genelkurmay Başkanının talimatıyla, Genelkurmay Adli Müşavirliği koordinatörlüğünde, Kuvvet Komutanlıklarının adli müşavirlerinin katılımı ile icra edilmiştir.

3. Bu toplantıda, yeni yasama döneminde CMK’da ve askeri hukuki mevzuatta yapılması düşünülen yeni düzenlemelerin neler olabileceği üzerinde değerlendirmeler yapılmıştır.

4. Bu çalışma, kurumsal görüş bildirmeye hazırlık amaçlı, teknik seviyede bir faaliyettir.

5. Bu nedenle, toplantıya, yazılarda belirtilen anlamı yüklemek yanlıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

GENELKURMAY DAN BİR AÇIKLAMA DA SOMALİ İÇİN

TARİH : 22 Ağustos 2011
SAAT : 12:30

NO : BN – 77 / 11

1. Somali’de yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık ve salgın hastalıkların ulaştığı boyut üzerine başlatılan insani yardım faaliyetleri kapsamında, Somali halkının acil ihtiyaçlarından oluşan insani yardım malzemesini göndermek maksadıyla, 1 adet yük gemisi görevlendirilmiştir.

2. TCG GEDİZ (F-495) Fırkateyni Denizcilik Müsteşarlığınca görevlendirilen insani yardım gemisi M/V BURAK-A’ya Magodişu/Somali’ye intikali süresince refakat edecek ve bölgede mevcut deniz haydutluğu tehdidine karşı destek sağlayacaktır.

3. Refakat ve destek görevini müteakip bölgede görev yapan çok uluslu koalisyon kuvveti CTF-151 komutasında deniz haydutluğu ile mücadele harekatına iştirak edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen