Paz. Nis 28th, 2024

Minibüs şoförlüğü yapan Gökhan Gülyurt aracında unutulan 60 bin TL değerinde ziynet eşyası ve paranın bulunduğu çantayı sahibine teslim ederek örnek bir davranış sergiledi.


Geçen hafta Cumartesi günü Sincan’da yaşanan olay “İnsanlık ölmemiş” dedirtti. Ulus Sincan hattında çalışan Gökhan Gülyurt’un minibüsüne binen Yıldız Eren, araçta çantasını unuttu. Diğer yolcuların uyarısıyla durumu fark eden minibüs şoförü Gülyurt durağa giderek görevliye olayı bildirdi. Birlikte çantayı açan durak çalışanları çanta içerisinde 60 bin TL değerinde para ve ziynet eşyası olduğunu gördü. Telefon numarasından çantanın Yıldız Eren’e ait olduğunu belirleyen Gökhan Gülyurt çantayı sahibine teslim ederek örnek bir davranış sergiledi.

İnsanlık görevimi yaptım
Vatandaş olarak insanlık görevini yaptığını ifade eden minibüs şoförü Gökhan Gülyurt, Gün boyu ekmek parası için direksiyon başında dört teker üstündeyiz. Helal kazanç için çabalıyoruz. Bugün olsa gene aynısını yaparım. Böyle bir olay yaşandığında tüm şoför arkadaşlarımın aynı hassasiyeti göstermesini isterim” dedi.
Çanta sahibi Yıldız Eren parayı ev almak için biriktirdiklerini belirterek “Gökhan Bey’in yaptığı insanlığın ölmediğini gösterdi. Dürüst davrandığı için kendisine çok teşekkür ediyorum, ödüllendirmek istedim ancak kabul etmedi, bu zamanda böyle insan bulmak zor” dedi.
Arkadaşlarının böyle bir davranış sergilemesinin kendilerini gururlandırdığını belirten Sincan Şoförler Odası Başkanı Mehmet Gündüz ise “Şoför arkadaşımızın bu davranışı göstermesi bizi gerçekten sevindirdi. Diğer arkadaşların da böyle davranacağından şüphemiz yok. Önceden de böyle yüklü miktarda para çanta unutma olayları oldu sahiplerine teslim ettik. Şoförlerimizin içinde böyle insan evlatlarının olması bizleri gerçekten gururlandırıyor, Sincan şoför esnafı adına kendisini tebrik ediyorum” dedi. Araçlarda unutulan eşyaların şoför tarafından bulunması halinde garantide olduğunu ve duraktan teslim alınabileceğini söyleyen şoförler vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen