Pts. May 6th, 2024

Iğdır’da 4 kuruştan bile alıcı bulamadığı belirtilen karpuz, ineklere yem oldu. Karpuzları satamayan çiftçiler ineklere yem olarak veriyorlar.


Iğdır’da bu yıl karpuz üreten çiftçi, emeğinin karşılığını alamamaktan şikâyetçi. Geçen yıl tarlada 35 ile 40 kuruştan alıcı bulan karpuz, bu yıl 4 kuruştan bile alıcı bulamıyor. İl merkezine bağlı Yüzbaşılar köyünde karpuz yetiştiren Mehmet Çevik Akkuş isimli çiftçi, karpuzlara alıcı bulamayınca tarlaya inekleri saldı. Bin bir zorluk ve masrafla yetiştirdiği karpuzu ineklere yem diye yediriyor.

Iğdır’da bu yıl karpuz üreten çiftçi, emeğinin karşılığını alamamaktan şikâyetçi. Geçen yıl tarlada 35 ile 40 kuruştan alıcı bulan karpuz, bu yıl 4 kuruştan bile alıcı bulamıyor. İl merkezine bağlı Yüzbaşılar köyünde karpuz yetiştiren Mehmet Çevik Akkuş isimli çiftçi, karpuzlara alıcı bulamayınca tarlaya inekleri saldı. Bin bir zorluk ve masrafla yetiştirdiği karpuzu ineklere yem yapan Akkuş, "Tarlada olgunlaşmış karpuzların çürümemesi için üzerini otla örterek alıcı bekledik. Kimse gelip karpuz almadığı için ineklere yem yaptım. Tarlaya saldığım inekler karpuzları yiyor. Bu sene karpuz yetiştiricisi büyük zarar etti" dedi.

"PAZARDA KARPUZ PARA ETMİYOR"
Şehir merkezindeki pazarcı esnafı ise, bu yıl karpuzun para etmediğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl karpuzun kilosunu tarladan 30 ile 40 kuruştan alırdık ve tezgahta ise 50 ile 75 kuruş arasında satardık. Geçen yıla göre bu yıl karpuz fiyatı nerdeyse yüzde 200 oranında düştü. 4 kuruşa aldığımız karpuzun kilosunu 10 kuruşa satmaya çalışıyoruz.

Bunu da kimse almadığından mal elimizde kalıyor. Pazarda karpuz para etmiyor. Ben biraz önce tarladan yüklediğim bir kamyonet karpuzu 170 TL’ye satabildim. Mazot ve işçi parası derken kar etmeden günü bitirdim" şeklinde konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen