Sal. Nis 30th, 2024

Kürt meselesiyle ilgili çalışmalarıyla bilinen Başbakan’ın en yakınındaki isimlerden biri AK Parti Ankara Milletvekili ve Danışmanı Yalçın Akdoğan, Abdullah Öcalan’ın tecritte olup olmadığı sorusuna yanıt verdi. Akdoğan, seçimlerden hemen sonra tırmanan terörün nedeninin ise yeni anayasa olduğunu söyledi.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Kürt meselesiyle ilgili çalışmalarıyla bilinen Başbakan’ın en yakınındaki isimlerden biri AK Parti Ankara Milletvekili ve Danışmanı Yalçın Akdoğan, Abdullah Öcalan’ın tecritte olup olmadığı, avukatlarıyla niye görüşmediği veya görüşemediği sorularına yanıt verdi.

CNN Türk’e konuşan Akdoğan, bu süreçte BDP, KCK, DTK ve terör örgütünün birlikte hareket ettiğini söyledi ve terörle mücadelede yeni dönemin ayrıntılarını da anlattı.

"ŞİDDETİN DİNMESİNİ BEKLEMEK GEREKİYOR"

"Öcalan 27 Temmuz’dan bu yana neden avukatlarıyla görüşemiyor" sorusuna karşılık, "Karışmıyorum dediyse demek ki karışmak istemiyor. Belki de görüşmek istemiyordur, bilmiyoruz, latife bu" diyen Akdoğan, "Daha önce de böyle bir kaç ay avukatlarıyla görüşemediği oldu. Rüzgar şiddetli estiği zaman bu şiddetin düşmesini beklemek gerekiyor. Hava şartları değiştiğinde durum değişebilir" ifadelerini kullandı.

"BU ANLAYIŞ HATALI"

Yalçın Akdoğan, "Öcalan tecrit edildi veya edilmedi demedi. Ama Abdullah Öcalan iyi niyetli bir şeyler yapmak istiyordu, PKK bunu sabote etti anlayışının hatalı" dedi. Akdoğan, Öcalan’in Silvan saldırısı ve şehit haberlerinin geldiği Temmuz ayındaki ‘Bunun 10 katı şehirlerde olabilir’ açıklamalarına dikkat çekti. Yalçın Akdoğan bu açıklamalarının ardında iki ihtimal olabileceğini söyledi. Ve her iki ihtimalinde sürece zarar verdiğini anlattı:

"ŞİDDET KOZ OLARAK GÜNDEMDE TUTULUYOR"

"Öcalan burada güvercindi, PKK şahin gibi bir tablo yanlış oluyor. Ya gerçekten şiddeti koz olarak devrede tutma anlayışı var, bu samimiyetsizliktir ve kötü niyettir veya örgüt beni dinlemiyor, bana rağmen bir hamle yapacak, ben otorite zaafiyetten düşmeyeyim diye bunun peşine takılayım. Her halükarda bunların hepsi yanlış."

Yalçın Akdoğan’a göre seçimlerden hemen sonra tırmanan terörün nedeni tırmanan anayasa. Bu süreçte son bir kalkışma olduğunu ifade eden Akdoğan, "BDP, KCK, DTK diğer unsurlarla birlikte baktığımızda herkesin bir tarafa çekildiğinin kanaatinde değilim. Ortak bir stratejiyle hareket ettiklerini düşünüyorum. Kendilerinin dışarıda kalacağı, birincisi yeni anayasa sürecini sabote etmek, ikincisi bu süreçte kendi taleplerinin daha fazla maksimum düzeye geçirilebilmesi için terör üzerinden baskı yapmak" şeklinde konuştu.

"DEVLET BUNA MÜSADE ETMEYECEK"

Akdoğan, Güneydoğuda PKK’nın paralel bir devlet yapısı kurmaya çalıştığını ve devletin de buna müsade etmeyecağini söyledi. Bunun için de terörle etkin mücadele edileceğini anlatan Akdoğan, "Ancak eskiye dönülmeyecek çünkü artık devlette inkar anlayışı yok" dedi.

Yeni dönemin en önemli stratejisi yapılacak operasyonlar. Operasyonlarda Kara Kuvvetleri’ne verilen ağırlıklar azalacak. Bunun yerine Türkiye sınırları içindeki nokta hedeflere Jandarma, polis özel harekatçılarıyla, özel askeri birlikler ortak operaysonlar düzenleyecek. Diğer yanda Türkiye, İran, Suriye ve ABD’YLE işbirliğini artırarak sürdürecek. PKK tamamen bitirilmese bile marjinal küçük bir örgüt haline getirilmesi hedefleniyor. BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen