Cts. Nis 27th, 2024

‘Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri” davasının iddianamesinin okunması tamamlandı. Dün öğleden sonra okunmasına başlanan 93 sayfalık iddianamene 10 saatte okundu.


”İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davasıyla birleştirilen Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız’ın da aralarında bulunduğu 22 sanıklı ”Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri” davasının iddianamesinin okunması tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, özel yetkili Cumhuriyet savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 93 sayfalık iddianamenin okunmasına dün öğleden sonra başlandı.

İddianame, savcı Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından dönüşümlü olarak, özetlenmeden yaklaşık 10 saatte okundu.

Bugünkü duruşmada, ”Dursun Çiçek ve ilgili şubenin bilgisayarları ile ana sunucuların 19-20-21 Haziran 2009 tarihinde 35 kez geri getirilmeyecek şekilde silindiği” iddialarının yer aldığı bölüm ile Hasan Ataman Yıldırım’ın bilgisayarında bulunduğu belirtilen ”hayhay” adlı belge içeriği okunurken, Çiçek ve Yıldırım tepki gösterdi.

Yıldırım, ”Bu belgeler sahte” derken Çiçek ise ”Bu propaganda, iddianame değil” dedi.

IĞSIZ: ”İTİBARIMIZ HİÇE SAYILDI”

İddianamenin okunmasının tamamlanmasının ardından, duruşmada, sanıkların savunmalarının alınmasına geçildi. İddianamede birinci sırada yer alan emekli Orgeneral Iğsız’a yasal haklarını hatırlatan Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, savunma yapıp yapmayacağını sordu.

Savunma yapacağını söyleyen Iğsız, duruşma salonunda oturak başladığı savunmasına şöyle başladı: ”İlk olarak şunu ifade etmek istiyorum. 50 yıl boyunca askeri üniformayı şeref ve gururla taşıyan, hayatı boyunca bu üniformaya layık olmaya çalışan, bu uğurda ailesini bile ihmal etmiş, hukuka saygılı, hukuk çizgisinde kalmış bir kişi olarak meslek yaşamımın sonunda terör örgütü suçlamasıyla yargılanıyorum.”

TSK’nın en üst kademelerinde görev yapmış kişilerin itibarı hiçe sayılarak, suçlandıklarını ifade eden Iğsız, tutuklu yargılamayla peşin cezalandırma yapıldığını söyledi.

Iğsız, hakkındaki suçlamalara savunmasında cevap vereceğini belirtti. Duruşma Iğsız’ın savunmasıyla sürüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen