Paz. Nis 28th, 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bıyıklı kediden oluşan yeni logo, oy çokluğuyla kabul edildi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Danıştayın Ankara‘nın amblemine ilişkin verdiği karara anlam veremediğini söyledi.

Danıştay’ın kararının şahsi olduğunu öne süren Gökçek, kararla ilgili şikayetlerini ilgili makamlara taşıyacaklarını kaydetti.

Gökçek’in konuşmasının ardından oylamaya sunulan başkentin yeni logosu, 31 ”hayır” oyuna karşı 59 ”evet” oyuyla kabul edildi.

Ankara 7. İdare Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla alınan kedili logo kararının iptali istemiyle açılan davayı reddetmişti. Danıştay 8. Dairesi ise Ankara 7. İdare Mahkemesinin kararını bozarak, Ankara‘nın ambleminin ”Hitit Güneşi” olduğuna karar vermişti.

Son günlerde tartışma konusu olan Ankara amblemi ve logosu Ankara Belediye Meclisi’nde CHP`liler ile Melih Gökçek`i karşı karşıya getirdi. Danıştay`ın Ankara Kedisi logosunu iptali ve yeniden `Hitit Güneşi` ambleminin kullanılması yönündeki kararı ardından tartışmalar devam ediyor. Bugün yapılan Ankara Belediye Meclisi toplantısında söz alan CHP Gurup Başkanvekili Fazı Güleken, Ankara Belediyesi`nin kuruluşundan beri ambleminin `Hitit Güneşi` olarak gösterildiğini vurgulayarak, “Hitit Güneşi uzun zaman Mehmet Altunsoy ve Murat Karayalçın zamanında uygulanmış bir amblem ve semboldür. Aşağı yukarı Melih Gökçek 17 yıldır belediye başkanıdır. 18 yıldır Melih Gökçek işi gücü bırakmış bu amblemle uğraşmaktadır. Biz de diyoruz ki bu amblemle uğraşıncaya kadar 18 yıldır metroyu, alt yapıyı yapsaydınız Ankaralılar size teşekkür etseydi.“ dedi.

Bunun üzerine toplantıya hazırlıklı gelen Melih Gökçek belgeler ve resimlerle CHP`lilere `Hitit Güneşi` dersi verdi. İlk olarak kabul edilen `Hitit Güneşi amblemini CHP`liler gösteren Gökçek, bu amblemin Karayalçın`ın kullandığı amplep olup olmadığını sordu. Cevap alamaması üzerine Gökçek, eski belediye başkanı Murat Karayalçın`ın genel sekreteri imzalı bir yazıyı okuyarak, “Bilindiği gibi eski amplem olan `Hitit Güneşi` karmaşık, algılanması güç, karmaşık mesajlar taşıyan, aynı zamanda çeşitli kurum ve kuruluşların amblemidir. Buda kimlik yanılgısına yol açmaktadır diyor. Ben demiyorum CHP`liler diyor. Neymiş kimlik kargaşasına yol açıyor. Hangi amblem? Hitit amblemi. Ben söylesem cinayet sebebi sayılır. CHP`liler bunu söylüyor şimdi de Hitit Güneşi`ni müdafaa ediyorlar.“ dedi.

Bu çelişki sonrası Murat Karayalçın döneminde değiştirilen ve `Hitit Güneşi` yerine kullanılmaya başlayan amblemleri meclis üyelerine gösteren Gökçek CHP`lilere yüklenmeye devam etti. Danıştay`ın kararını eleştiren Gökçek, Danıştay`ın kararının hukuksuzluk taşıdığını belirtti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen