Paz. Nis 28th, 2024

Deniz Feneri e.V davasında özel kalem müdürünün köstebek olduğu iddia edilen Atalay,?“İçişleri Bakanlığım dönemimde, öncesinde veya sonrasında hiçbir yönlendirmem olmamıştır” dedi


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Deniz Feneri e.V davasında özel kalem müdürünün köstebek olduğu iddia edilen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanlığı döneminde, öncesinde veya sonrasında devam eden hiçbir davayla ilgili herhangi bir yönlendirmesinin kesinlikle olmadığını kaydetti. Atalay dün yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli yayın organlarında İçişleri Bakanlığı dönemini ilzam eden bazı haberler yer aldığını, devam eden bir yargılama sürecine müdahale edildiğine dair bazı iddiaların gündeme getirildiğini belirtti.

Söz konusu iddiaların “gerçek dışı, asılsız ve külliyen yalan olduğunu” vurgulayan Atalay, şunları kaydetti: “İçişleri Bakanlığı dönemimde, öncesinde veya sonrasında devam eden hiçbir davayla ilgili herhangi bir yönlendirmem kesinlikle söz konusu olmamıştır. Şahsıma atfen dile getirilen bu iddialar tamamen gerçek dışıdır, asılsızdır ve külliyen yalandır. Bahse konu olan davayla ne bir ilgim söz konusudur ne de davanın gidişatını etkilemeye yönelik bir müdahalem vuku bulmuştur.”

Kılıçdaroğlu davanın savcısı gibi

Atalay, iddiaları gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu” href=”http://www.beyazgazete.com/kemal-kilicdaroglu.html”>Kemal Kılıçdaroğlu’nun davanın savcısı gibi davrandığını savunarak, “Bu iddialar, anamuhalefet partisi Genel Başkanı tarafından şahsımı, İçişleri Bakanlığı’nı ve AK Parti Hükümeti’ni suçlayacak şekilde gündeme getirilerek, siyasi iftira ve karalama kampanyasına dönüştürülmüştür” dedi.

Dava açma hakkım saklı

Hukuka saygılı olan herkese düşen görevin, yargılamanın tamamlanarak, adaletin tecelli etmesini beklemek olduğunu bildiren Atalay, “Biz de şahsımıza yönelik ithamlara ilişkin dava açma hakkını saklı tutarak, devam eden sürecin hakkaniyete uygun şekilde neticelenmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen