Pts. May 6th, 2024

Kocaman, kadın ve çocuk taraftarlara galibiyet sevinci yaşatmak istediklerini, ancak bunu yaşatamadıkları için üzgün olduklarını söyledi.


Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında sahasında konuk ettiği Manisaspor ile 1-1 berabere kalarak, ligdeki ilk puanını kaybetti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Manisaspor karşısında kendilerini destekleyen kadın ve çocuk taraftarlara galibiyet sevinci yaşatmak istediklerini, ancak bunu yaşatamadıkları için üzgün olduklarını söyledi. Kocaman, "Hayatımızda bir daha ceza olmasını dilemiyorum, hiçbir kulüp için tabi ki ceza iyi değil. Ancak bu kadar güzel bir ceza olabilirdi. Mesleki anlamda hayatımdaki en güzel günlerden birisi oldu. Bu ortamı yaşatan bütün Fenerbahçelilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Olağanüstü bir atmosfer yaşattılar. Açıkçası uzun zaman sonra puan yitirmenin üzüntüsü var içimizde. Taraftarlarımızı sevindirerek göndermek isterdik, çok çok fazla isterdik" dedi.

Karşılaşmanın özellikle ilk yarısında çok dağınık ve dengesiz oynadıklarını kaydeden Kocaman, "Çok dağınık ve dengesiz oynadık. ilk yarı gol yemememiz büyük bir olay oldu. İlk yarı gol atmamız da imkansıza bağlıydı, ama başardık ve öne geçtik. İkinci yarıda ise gol yememiz sürpriz olacaktı o da maalesef başımıza geldi" diye konuştu.

Ligde uzun süre sonra puan yitirdikleri için üzgün olduklarını belirten Kocaman, ligin 4. haftasında 23 Eylül Cuma günü deplasmanda Kayserispor ile yapacakları maça diri bir şekilde gitmenin çarelerini arayacaklarını söyledi. Fiziksel anlamda sahada takımında yorgunluk görüp görmediği sorusuna Kocaman, "Gördüğüm sahada pek fazla organize değildik. Aşırı top kayıpları oldu, rakip de sert kontrataklar yaptı. Bir türlü istediğimiz baskıyı yaşatamadık. İyi organize olmamız daha önemliydi" yanıtını verdi.

Maçın hakeminin hakkaniyetli davranmaya çalıştığını, ancak verdiği kritik kararların aleyhlerine olduğunu savunan Kocaman, "Ancak yanlışlar canımızı yaktı. Görüntülerden izledik son gol ofsayt değilmiş" dedi.

Selçuk’un maçta yaşadığı sakatlığın milli takımdan kalma bir durum olmadığını ifade eden Kocaman, tecrübeli oyuncunun yarın yapılacak kontrollerden sonra belli olacağını bildirdi.

Kocaman, sakatlıkların çokluğuyla ilgili bir soru üzerine de genç oyuncular Hasan, Berk ve Recep dışındaki 21 futbolcunun sürekli forma giyen oyuncular olduğunu belirterek, "Sakatlıkların geceleri uyumamaya kadar götürecek olmaması en büyük temennim. Sıkıntılı periyot oldu 11 günde 4 maç. Kayserispor’a karşı oynayacağız sonra biraz daha normale dönecek periyot. Kayseri‘den kazanarak döneceğimizi düşünüyorum hiçbir kuşkum yok. Hangi kadroyla oynarsak oynayalım" dedi.

Kocaman, Emre’nin yarından itibaren takımla çalışmalara başlayacağını ve Kayserispor maçına hazır olabileceğini belirtti.

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Alex De Souza, "Maçın geneline baktığımızda oyun Manisa‘nın kontrolünde devam etti. Bazı zamanlarda bizim kontrolümüzdeydi. Semih’in son dakikada attığı ve ofsayt diye verilmeyen golü çıkarırsak, o hakem hatasıydı, onun dışında beraberlik skorunun haklı bir skor olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kendilerini desteklemek için tribüne gelen kadın ve çocuklara teşekkür eden Alex, "Belki de dünyada ilk defa böyle bir şey gördük. Statta tezahürat yapmaları, çok güzel görüntülerdi. Fenerbahçe taraftarı ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Onlara özel teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Alex, basın toplantısında yetkililere bir mesaj iletmek istediğini, Futbol Federasyonu’nun maçların tarihlerini belirlerken, futbolun daha iyi nasıl görüneceğine dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Açıklama yaptığı saatin 22.30’u geçtiğini vurgulayan Alex, "Gerek biz gerek Manisasporlu futbolcular, maçın ardından adrenalinle sabaha karşı uyuyacağız. Bu da vücudun toparlanma süresini gösteriyor. 48 saat sonra başka bir maça hazırlanacağız. Bu tip bir maçtan çıkıp, 48 saat sonra başka bir maça hazırlanmak çok zor. Futbolun güzelliğini istiyorsak, bu tip noktaları kaçırmamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaleci Volkan Demirel de, Manisaspor maçında iyi oynamadıklarını maçın hakkının beraberlik veya Manisaspor’un hakkı olduğunu ifade etti. Manisapor maçının hakkının bir puan veya rakiplerinin olduğunu kaydeden tecrübeli kaleci, "Bu akşam kötü oynadık. İkinci yarı gol pozisyonlarına giren bizdik. Rakip 10 kişi kalmalarına rağmen çok pozisyona girdi. Biz yaşananlarla ilgili olarak haykırışta bulunduk. Bazen görünmeyen hareketlere maruz kalıyoruz. Semih’in son dakikada attığı gol verilmedi. Rakip Semih’ten bir adım önde ama golümüz ofsayt diye verilmiyor. Bazı şeylere cevap vermekten anamız ağlıyor. Hiç olmazsa hakkımız yenmesin. Haykırışım tamamen bunun içindir. Bu kadar şeylere maruz kalsak ta şampiyonluğun en büyük adayız. Bu maçta benimde gol yeme serim sona erdi. Bu bir gün olacaktı o da Manisaspor maçında oldu. Ben hala bizim verilmeyen golümüzün cevabını alamadım. Hakkımızı arıyoruz yeter artık hakikaten yeter" diye konuştu.

Kaleci Volkan, dün Başkan Aziz Yıldırım‘ı ziyarete gittiğini belirterek, orada yaşananlar içinse şunları söyledi:

"Dün başkanımız Aziz Yıldırım‘ı ziyarete gittim. Orada onun yanından çıkasım gelmedi. Bakanın bize bağırmasını onun bize söylenmesini özledim. Biz takım olarak onu çok seviyoruz. Bunlar karşımıza çıktı. Hakkımızı aramakta zorlanıyoruz. Biz büyük bir camiayız onun futbolcularla ilgisini görmezden gelemeyiz."

MANİSASPOR CEPHESİ

Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, sarı-lacivertli takım karşısında deplasmanda bir puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Maça istedikleri gibi başladıklarını ve Fenerbahçe‘nin rakiplerine karşı sergilediği oyunu onlara karşı ortaya koymaya çalıştıklarını vurgulayan Özdeş, "Oyunumuzu Fenerbahçe‘ye kabul ettirdik. Bir tane defansif hata yaptık, o da golle sonuçlandı. Oyunun devre arasında oyuncularıma ilk yarıdaki oyunun aynısını ikinci yarıda oynamamız gerektiğini söyledim. İkinci yarıya da böyle başladık. Ancak 49. dakikada Nizamettin kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Onun ilk sarı kartını anlamadım. 10 kişi kalan takımlar daha iyi mücadele eder, ama ilk yarıdaki seyir zevki yoktu. Son 20 dakika Fenerbahçe, biz topa sahip olamadığımız dönemlerde iyi baskı kurdu. Ancak şans yanımızdaydı, bir puan aldık" dedi.

Trabzonspor maçından sonra Fenerbahçe maçında da 10 kişi kaldıklarını hatırlatan Kemal Özdeş, hakemlerin kart gösterdikleri pozisyonlara tepki göstererek, "Sarı kartta bir kural ihlali olmalı. Burada oyundan çıkarken topu vurdu diye oyuncumuz sarı kart görüyor. Nizamettin’in ikinci sarı kartı doğruydu, ama ilk sarı kartta iki oyuncu da birbirine eşit düzeyde agresifti. Orada sarı kart olmamalıydı. Sahada Avrupa standartlarında oyunu oynatabilmeliyiz. Türkiye‘deki hakemlerimiz oldukça iyi, bir art niyet olduğunu düşünmüyorum. Sadece standardı anlamaya çalışıyorum" diye konuştu.

Kemal Özdeş, sadece kadınlar ve 12 yaşın altındaki çocukların izlediği karşılaşmada tribünlerin çok güzel olduğunu söyledi.

Manisasporlu oyuncu Ömer Aysan Barış, saha içinden çok keyif aldıklarını belirterek, "Ahenkli ve heyecanlı bir maç oldu.

Kazanmaya gelmiştik, Fenerbahçe‘nin açıklarını biliyorduk. 10 kişi kalana kadar oyunun hakimiyeti bizdeydi. Burada 10 kişiyle bir puan almak yarınlara umutla bakmamıza neden oldu" dedi.

Murat Erdoğan ise ikinci yarıdaki kırmızı kartın planlarını altüst ettiğini dile getirerek, "Ama arkadaşlarımız inanılmaz mücadele verdi. Var gücümüzle çabaladık, golü de bulduk. Burada bir puan almak, inanılmaz bir sonuç. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen