Cts. May 4th, 2024

Asker uğurlama töreni yine faciayla sonuçlandı.


Geçtiğimiz hafta sonu Bursa‘da 10 araçlık konvoyun karıştığı kazada hayatını kaybeden 25 yaşındaki Yalçın Geceli’nin ardından benzer kazalar Antalya ve Niğde‘de yaşandı. Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen önlenemeyen kazalarda 2 genç hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Antalya‘daki kaza bir aile dramını da ortaya çıkardı. Kazaya kurban giden gençlerden Tunahan Karaduman’ın babasının da 4 yıl önce yine asker uğurlama konvoyunda motosikleti ile kaza geçirip öldüğü öğrenildi.

Eğlenceyi acıya dönüştüren ilk kaza Manavgat‘ta meydana geldi. İncekum beldesinde arkadaşlarının asker uğurlama konvoyuna katılan Osman Yılmaz’ın (22) kullandığı motosiklet, Kızılot beldesinde, Ejder Hançerkara yönetimindeki yolcu midibüsüne çarptı. Aynı yönde seyreden Kemal Demir‘in kullandığı panelvan da Mustafa Burak Bülbül yönetimindeki otomobil ve E.Y. (15) idaresindeki motosiklet ile çarpıştı. Motosiklet sürücüsü Osman Yılmaz kaza yerinde, aynı motosiklette bulunan Tunahan Karaduman (17) ise Manavgat Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Benzer bir acı da Niğde‘de yaşandı. Altunhisar ilçesinde, asker uğurlama konvoyunda otomobilin motosiklete çarpması sonucu 8 kişi yaralandı. Asker uğurlama konvoyunda yer alan ve sürücüsü henüz belirlenemeyen otomobil, aynı konvoydaki motosikletle çarpıştı. Kazada, 3’ü asker adayı 8 kişi yaralandı. Altunhisar ve Niğde Devlet hastanelerine kaldırılan yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yaşanan kazalar, yeniden asker uğurlama törenlerinin tehlikelerini gündeme getirdi. Yetkililer, konvoy haline getirilen araçlarla yapılan yolculuğun kaza riskini artırdığına dikkat çekti. Uzmanlara göre konvoyda bulunan sürücülerin takip mesafesini koruma, sollama yapma ve trafik işaretlerini fark etmesi güçleşiyor. Özellikle düğün, asker uğurlama gibi etkinliklere katılanların bu konuda çok daha dikkatli olması gerekiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen